RICK ENGELKES moet 3.7 miljoen coronasteun terugbetalen voor spookmusical

0

(Beeld: CP)

Musicalproducent Rick Engelkes moet 3,7 euro van de door hem ontvangen 4.3 aan coronasteun terugbetalen aan het Fonds Podiumkunsten. De steun kreeg zijn bedrijf Waterfront Entertainment voor de musical Willem van Oranje, waarvoor in Delft zelfs een nieuw theater zou worden gebouwd, maar inmiddels lijkt het om een spookmusical te gaan.


Engelkes kondigde in 2019 de musical over Willem van Oranje aan in een nieuw theater in Delft. De première werd steeds uitgesteld en wordt nu aangekondigd voor november dit jaar. Alleen het nieuwe theater is er nog niet en er zijn ook nog geen kaarten verkocht. Engelkes maakte wel aanspraak op een compensatieregeling voor theatermakers die door coronabeperkingen inkomsten misliepen.

Het Fonds Podiumkunsten vroeg Engelkes om de toegekende subsidie te verantwoorden en daar ging het goed mis. Het Fonds Podiumkunsten concludeert “dat een deel van de door Waterfront ingediende kostenposten niet overeenkomt met de doelstelling van de compensatieregeling.” Het gaat om 3,7 miljoen euro van de 4.3 miljoen die Engelkes kreeg.


Een woordvoerder van Engelkes zegt tegen Shownieuws: ”Deze beslissing heeft voor ons, maar ook voor alle betrokkenen gevolgen, die we nu in kaart gaan brengen. Het lijkt onvermijdelijk dat het zal zorgen voor een verdere vertraging hoe vervelend dit ook is.”

Het bedrijf van de theaterproducent kan de komende vier weken nog in beroep gaan en doet dat ook. Dan is het wachten op een definitief besluit nemen van het fonds.