RENZE KLAMER: ‘Als je in God gelooft en getrouwd bent heb je eigenlijk soort driehoeksverhouding’

0

Renze Klamer heeft al twee kinderen uit zijn huwelijk met zangeres Pearl Jozefzoon. Een echtverbintenis waarin God de derde partij was. Zij trokken in 2019 de stekker uit hun huwelijk. En twee maanden geleden brak de presentator met  Dhena Arendina Florance. Renze heeft zich nu voorgenomen voorlopig niet in een relatie te belanden.

In een vraaggesprek met Libelle antwoordt Renze Klamer, sinds afgelopen maandag bij RTL4 te zien als presentator van de talkshow Renze,  op de vraag of hij openstaat voor een nieuwe relatie nu hij recent gebroken heeft met Dhena Arendina Florance met: “Ik heb me voorgenomen voorlopig niet in een relatie te belanden. Tussen mijn scheiding en deze relatie heb ik twee jaar af en toe gedatet. Dat was een leuke tijd, en het zal op termijn ook wel weer gebeuren. Ik vind de focus op mezelf, mijn kinderen en mijn carrière nu ook wel even fijn.”


Misschien ook omdat zijn scheiding van Pearl Jozefzoon, de moeder van zijn twee kinderen er in hakte omdat hij gelijktijdig afscheid nam van zijn geloof. “Als je christelijk bent, beloof je niet alleen trouw aan elkaar, maar ook aan God. Het is eigenlijk een soort driehoeksverhouding! Voor veel gelovigen maakt dat de beslissing om uit elkaar te gaan misschien wel moeilijker. Voor mij liep de scheiding parallel aan het feit dat ik al een tijdje minder bezig was met het geloof. Ik had er daardoor minder last van.”

Dat Renze nu minder bezig is met het geloof bevalt hem prima zegt hij in het weekblad. “De kerk bepaalt een deel van je vriendenkring en activiteiten. Ik werd nieuwsgierig naar mijn identiteit zonder de kerk. Voel ik me dan nog compleet of val ik in een zwart gat? Voor mij voelt het bevrijdend dat het geloof nu even op de achtergrond is. Ik vind het een fijn idee dat ik me niet hoef te verantwoorden naar de christelijke cultuur. Ik voelde druk, of legde het mezelf op, om een voorbeeldig leven te leiden. En toen ik besloot het wat los te laten, viel die druk van me af. Maar ik ben nu niet anti-geloof of atheïst, ik plak er liever geen label op.”


In de eerste week van zijn talkshow Renze op RTL4 kwam Renze uit op een gemiddelde score van 612 duizend kijkers.