RENE VAN DER GIJP: ‘Johan nog nooit zó aangeslagen gezien na compleet verzonnen verhaal’

0

Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee. © Helene Wiesenhaan/SBS

Volgens René van der Gijp (61) is de anekdote die Derksen vertelde nooit echt gebeurd, zelfs niet in de later afgezwakte vorm. “In het ’onderbroekenlol in kantines-circuit’ heb ik dit al dertig keer keer voorbij horen komen in allerlei weergaves. Elke keer dacht ik: het is gewoon niet waar.” ‘Gijp’ hoopt dat Johan Derksen zijn leven kan oppakken. “Hij is door zoveel organisaties de wacht aangezegd, ik heb Johan nog nooit van mijn leven zo aangeslagen gezien.”


Volgens ‘Gijp’ vertelde Derksen dinsdag ook niet ‘de beste versie’ van het verhaal. “Er is er ook één waar zelfs Kaag om zou kunnen lachen”, aldus de oud-profvoetballer tegen De Telegraaf. “Maar goed, ik wist dat het niet waar was en daarom hechtte ik er ook geen enkele waarde aan.” Derksen had het verhaal niet moeten verdraaien dat de kaars tussen haar benen kwam, vindt hij. “Dat kun je dan niet meer nog een keer rechtpraten.”

René van der Gijp vindt het allemaal best en denkt ook dat de directie van Talpa wel blij is met het stoppen van Vandaag Inside. “John de Mol is er ook wel klaar mee. Eerst het gedoe rondom zijn zus, daarna zijn zoon en nu ook nog ons met ons.”


Het programma keert volgens Van der Gijp niet meer terug zegt hij op de site van de krant. “We zijn ervan overtuigd dat we niet meer terugkeren op tv, in deze vorm. Iedere keer is het hetzelfde. Er valt een soort bom, iedereen is hélemaal over de zeik en twee dagen later is het: waar hebben we het eigenlijk over?”

Nadat hij presentator Wilfred Genee en Van der Gijp zich solidair toonden met Derksen die afgelopen donderdag de handdoek in de ring gooide werd ‘Gijp’ het contract direct ontbonden. Tegen De Telegraaf zegt hij over een mogelijke terugkeer op tv: “Nee joh, ik ben klaar met die tv-mannetjes. Laat gaan, ik kan ze missen als kiespijn. Dan zou ik eerder iets online willen doen, niet meer dat gestress met die omroepen. Paul Römer (Talpa-baas, red) heeft gezegd dat hij ons programma niet meer van deze tijd vindt. Nou, ik heb tegen hem gezegd, met alle respect: Johan heeft in vijf maanden deze talkshow meer bereikt dan hij in dertig jaar. Ik probeer me echt wel te verplaatsen in die Römer, dat hij deze talkshow niet in deze tijdsgeest vindt passen, maar waarom zegt ie dat nou?!”

Gierend vertelt Van der Gijp dan een anekdote over de Talpa-bons: “Elke keer als we een vergadering hadden, noemde Johan hem Baantjer Junior. Dan zag je hem kijken van: dat kan niet, ik ben de baas hier. Hahahahaha. Ik neem Johan ook niks kwalijk. Hij is volstrekt uniek. En het programma was zoals het was. We hebben zoveel lol gehad. Ook allemaal make up-meisjes sturen mij appjes: ’wij hebben nog nooit zo gelachen achter de schermen van een programma’. Het is niet erg dat het stopt, maar die kleedkamer ga ik wel missen.”

‘Gijp’ hoopt dat Johan Derksen zijn leven kan oppakken. “Hij is door zoveel organisaties de wacht aangezegd, ik heb Johan nog nooit van mijn leven zo aangeslagen gezien. Ik heb gezegd: ga lekker met je hond wandelen, eet eens iets anders dan bruine boterhammen met kaas en ga naar een restaurant. Ik maak me wel zorgen dat hij nu als zo’n paria wordt neergezet.”

Bron: De Telegraaf (€)