Record of nepverhaal? Zuid-Afrika in de ban van vrouw die TIENLING kreeg

0

Gosiame Thamara Sithole tijdens haar zwangerschap (Beeld: Twitter)

Zuid-Afrika is in de ban van de 37-jarige Gosiame Thamara Sithole, de vrouw die zou zijn bevallen van een tienling. Buiten de familie is er nog niemand die de kinderen daadwerkelijk heeft gezien. Kreeg Gosiame een tienling dan is dat een record.


De krant Pretoria News brcht het nieuws over de geboorte van de tienling dinsdag. De krant schreef dat de
37-jarige Gosiame Thamara Sithole uitTembisa vlakbij Johannesburg van beviel via een keizersnede van drie jongens en zeven meisjes. Ze was zeven maanden en zeven dagen zwanger, meldde haar echtgenoot geëmotioneerd aan Zuid-Afrikaanse media. “Ik ben blij, ik ben emotioneel. Ik kan niet veel zeggen. Laten we alsjeblieft morgen weer verder praten”, aldus Teboho Tsotetsi.

Rond het begin van de zwangerschap kreeg Sithole te horen dat ze een zesling verwachtte. Gedurende de zwangerschrap kreeg het echtpaar te horen dat ze niet zes, maar zelfs acht kinderen konden verwachten. Twee kinderen bleken in de baarmoeder nog achter hun broertjes en zusjes verstopt te zitten. Uiteindelijk werden het er tien.


Tot op heden zijn er nog geen foto’s van de kinderen vrijgegeven. Volgens de echtgenoot omdat dat de kinderen te vroeg geboren zijn en eerst rust en medische verzorging nodig hebben.

Er zijn geen verhalen van vrouwen die eerder van tien kinderen tegelijk zijn bevallen. Wel zijn negelingen eerder geboren in Australië in 1971 en in Maleisië in 1999, maar geen van de kindjes werden ouder dan een dag.