‘Rechtszaak tegen Peter Gillis’ uitgesteld na oproepen getuige (en dat zou ‘mishandelde’ Nicole zijn)

0

Peter Gillis en zijn vriendin Nicol Kremers lijken een front te vormen tegen justitie die de vakantieparkeigenaar voor de rechter wil brengen voor het mishandelen zijn Nicol. De zaak zou 12 augustus dienen, maar wordt uitgesteld omdat er een getuige Door Gillis mag worden opgeroepen. en die getuige zou de ‘mishandelde’ Nicol zijn.

Eerder werd bekend dat op 29 mei omstreeks 03.00 uur een 60-jarige man is opgepakt in het vakantiepark Prinsenmeer in het Noord-Brabantse Ommel, dat eigendom is van Gillis. De verdachte heeft destijds de nacht in de cel doorgebracht en mocht een dag later weer naar huis. Over de identiteit van de man werd door justitie niets meegedeeld, maar Shownieuws meldde dat het ging om de 60-jarige Peter Gillis, bekend van de realityshow Massa Is Kassa. Dat lijkt nu te kloppen nu het uitstel is verleend op verzoek van Gillis advocaat Ton van de Biezenbosch.


Gillis zou 12 augustus voor de politierechter moeten verschijnen, maar dat wordt nu verschoven naar een nog onbekende latere datum. De reden achter het uitstel van de rechtszaak is dat er een getuige wordt opgeroepen. “De advocaat van de verdachte heeft het verzoek gedaan om een getuige te horen in de zaak. De politierechter heeft daar op voorhand mee ingestemd”, zegt de justitie-woordvoerder. De getuige, volgens het AD, Peters vriendin NIcol zelf, gaat gehoord worden. “Dat lukte niet meer voor 12 augustus.” Wanneer de getuige wel gehoord wordt en de rechtszaak dient, is nog onbekend.

12 Augustus zal het OM de zaak wel kort toelichten, aldus de woordvoerder van de rechtbank. Ook zal het OM de tenlastelegging voordragen. “De verdachte en diens advocaat zullen niet aanwezig zijn bij deze zitting”, vertelt de woordvoerder van de rechtbank.


Gillis en zijn vriendin Nicol Kremers ontkennen zelf tot nu toe dat er sprake is geweest van mishandeling. “Deze berichtgeving is onzin en niet waar”, schreef Kremers zelf op haar Instagram-account. NIcol heeft dan ook geen aangifte gedaan van mishandeling. Maar op basis van het politierapport besloot het Openbaar Ministerie zelf om Gillis te vervolgen. En dat doen wij niet zomaar”,” aldus een woordvoerder eerder.