Rechter niet mee in miljoenenclaim PTER GILLIS en verlaagt boete Nicol tot ‘maar’ 104.000 euro

0

1.7 Miljoen euro vindt de voorzieningenrechter in Noord-Nederland wat overdreven, maar Peter Gillis mag wel voor 104.000 euro beslag latent leggen bij ex NIcol Kremers vanwege het niet nakomen van afspraken uit een vaststellingsovereenkomst die ze getekend heeft bij hun ‘scheiding’.

In de vaststellingsovereenkomst zou onder meer staan dat Nicol zich niet mag uitlaten over haar relatie met de vakantieparkhouder. Dat deed ze wel dan moest ze 10.000 euro betalen.


Het door Gillis geëiste bedrag van 1,7 miljoen euro was gebaseerd op onder meer artikelen waarin Nicol zich tegen de afspraak in over Peter had uitgelaten. Gillis eiste niet niet alleen per artikel een bedrag, maar ook 10.000 euro per dag dat de artikelen online te vinden waren.

Inmiddels was dat bedrag opgelopen naar 2,2 miljoen euro. Volgens de rechter verwijzen de stukken echter uitsluitend naar eerdere publicaties waardoor deze niet als separate overtredingen kunnen worden gezien.


“Uit de stukken blijkt dat de heer Gillis op allerlei plaatsen beslag heeft gelegd op mogelijke tegoeden van Nicol omdat zij niet zweeg over de mishandelingen”, laat het management van Nicol desgevraagd aan Shownieuws weten. “Blijkbaar waren dat geheimen waarover zij niet van hem mocht spreken volgens een overeenkomst die Nicol onder dwang zou hebben moeten tekenen. Een overeenkomst die uiteraard volstrekt ongeldig is.”

Volgens  het management van Nicol is de vaststellingsovereenkomst onder dwang zou getekend en daarom ongeldig.