Rechter-commissaris laat Lil Kleine vrij in afwachting van het onderzoek (rapper moest huilen in de cel en lustte eten niet)

0

Rapper Lil Kleine is vandaag, woensdag, voorgeleid aan de rechter-commissaris. die besloot dat de rapper in afwachting van het onderzoek wordt vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt Jorik Scholten van een poging tot zware mishandeling en/of mishandeling. De Amsterdamse politie doet inmiddels onderzoek naar een mogelijk lek in de zaak van Lil Kleine.

Nienke Hoogervorst, de advocaat van Lil Kleine, heeft het nieuws bevestigd aan RTL Boulevard. Het OM zou hebben verzocht de rapper langer vast te houden. Het is niet bekend of de rechter-commissaris  voorwaarden verbonden heeft aan de vrijlating van Kleine, die zondag werd aangehouden na een mishandeling in Amsterdam.


Op videobeelden van dat moment is te zien dat Scholten en zijn vriendin Jaimie Vaes ruzie hebben en hij haar aan haar haren uit de auto trekt. Daarna klemt hij haar hoofd tussen het portier en de auto. Twee dagen eerder, afgelopen vrijdag, werd Lil Kleine veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur voor het mishandelen van een man in een nachtclub in Amsterdam. In de zomer van vorig jaar was er een incident op Ibiza, waarbij hij ook zijn vriendin Jamie zou hebben mishandeld.

De Amsterdamse politie doet inmiddels onderzoek naar een mogelijk lek in de zaak van Lil Kleine. Het juice-channel ‘Reality FBI’ publiceerde vandaag, woensdag, een Snapchat-gesprek met iemand die zich voordoet als een agent. Die meldt dat de artiest spijt heeft, niet wil eten en dat hij moest huilen. Een goed ingevoerde bron meldt aan RTL Boulevard dat de informatie die is gelekt inderdaad juist is.


De man, mogelijk bij de politie werkzaam, vertelt in het gesprek ook dat hij foto’s moest maken van Lil Kleine. “Daar had hij echt geen zin in”, valt er te lezen. Ook zou Jorik hebben gezegd dat hij spijt heeft van zijn daden.