Rapper DMX (50) overlijdt aan overdosis en laat 15 kinderen na

0

Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022

De afgelopen dagen hielden fans waken voor het ziekenhuis, maar vrijdag stierf de Amerikaanse rapper DMX. HIJ is overleden aan de gevolgen van een hartaanval die hij waarschijnlijk kreeg na een overdosis. De 50-jarige hiphopartiest werd vorige week, in de nacht van vrijdag op zaterdag, opgenomen in een ziekenhuis in New York. Sindsdien verkeerde hij in een vegetatieve toestand. DMX laat vijftien kinderen na.

Vrijdag werd bekend dat bij DMX dertig minuten lang geen hersenactiviteit werd gemeten, De kans om te overleven is dan bijzonder klein. De artsen vroegen daarop de familie van de artiest om zijn leven te mogen beëindigen. “We zijn enorm verdrietig dat onze lieve DMX, geboren als Earl Simmons, op 50-jarige leeftijd is overleden in het White Plains-ziekenhuis. Zijn familie was al die dagen bij hem toen hij in coma lag en kunstmatig in leven werd gehouden”, klinkt het in een reactie. “Earl was een vechter en dat heeft hij gedaan tot het einde. We zullen de tijd die we met hem gehad hebben altijd blijven koesteren. Zijn muziek inspireerde talloze fans van over de hele wereld en z’n iconische songs zullen altijd blijven verder leven. We appreciëren alle liefde en steun die we kregen tijdens deze moeilijke periode.”


DMX brak in 1998 door met zijn debuutalbum It’s Dark and Hell Is Hot. Een jaar later volgde zijn bestverkopende album, …And Then There Was X, met de hitsingle Party Up (Up In Here). Zijn grootste hit had DMX in 2003 met X Gon’ Give It to Ya. DMX werd al vroeg in zijn carrière gezien als opvolger van de jong overleden Tupac Shakur, de invloedrijkste rappers aller tijden.

Maar de muzieksuccessen van DMX komen in de schaduw te staan door zijn problemen op misdaadgebied. In 1998 wordt hij beschuldigd van verkrachting. De aanklacht wordt later geseponeerd. Bij een inval in zijn huis worden wapens gevonden. Ook wordt de rapper beschuldigd van dierenmishandeling. Hij had thuis dertien pitbulls in een kooi. En dan zijn er nog talloze aanhoudingen voor onder meer drugs- en wapenbezit en roekeloos rijgedrag.


In 2017 wordt DMX beschuldigd van belastingfraude. Hij belandt kort daarna weer in de gevangenis als hij weigert te worden behandeld voor zijn drugsverslaving. Hij krijgt een jaar cel en moet ruim 2 miljoen dollar terugbetalen aan de belastingdienst. Begin 2019 komt hij vrij.

maar drugs blijven een probleem voor DMX: op 2 april neemt hij een overdosis, krijgt een hartaanvalen wordt hij opgenomen in het ziekenhuis waar hij gisteren overleed.

Simmons was ruim tien jaar getrouwd met Tashera met wie hij vier kinderen krijgt. De rapper had ook meerdere affaires gedurende zijn huwelijk met Tashera en ook kinderen bij andere vrouwen. DMX heeft in totaal vijftien kinderen.

Share.