Rapper Lange Frans heeft lak aan regels: ‘Zolang onze minister Grapperhaus kan knuffelen op z’n eigen bruiloft, dan kunnen wij dat ook’. 

0

Rapper Lange Frans heeft vanmiddag op het Museumplein gedemonstreerd tegen de coronamaatregelen en liet niet alleen in woord, maar ook in gebaar merken niets met de regels op te hebben. ‘Zolang onze minister Grapperhaus kan knuffelen op z’n eigen bruiloft, dan kunnen wij dat ook’.

Op beelden van de demonstratie, die live gestreamd werd op YouTube, is te zien hoe de rapper een rondje maakt langs de 200 aanwezigen om hen een hand te geven. Ook neemt hij uitgebreid de tijd om met fans op de foto te gaan en hen te omhelzen. ‘Ja, ik heb de meeste mensen de hand geschud’, zegt Lange Frans tegen AT5. ‘Het was een heerlijk samenkomen met vrienden en familie. We stonden hier tegen de spoedwet en de draconische maatregelen van de regering.’


De rapper zegt verder niet het gevoel te hebben daarmee iemand in gevaar te brengen. ‘Zolang onze minister Grapperhaus kan knuffelen op z’n eigen bruiloft, dan kunnen wij dat ook. Als de minister van Veiligheid en Justitie dat doet is hij blijkbaar niet tegen samenkomen. En dat zijn wij ook niet.’

Minister Ferd Grapperhaus lag deze week onder vuur nadat foto’s verschenen waarbij hij geen afstand hield van gasten tijdens zijn bruiloft.


Begin augustus kwam Lange Frans in het nieuws met zijn ‘aanslagfantasieën’ op Mark Rutte en adviseerde hij zijn fans: ‘Laat je niet misleiden’. De rapper reageerde op de grote ophef die was ontstaan naar aanleiding van zijn podcast waarin hij samen met ‘graancirkelspecialist’ Janet Ossebaard openlijk fantaseert over een aanslag op onder meer premier Mark Rutte.

“Naast de overweldigende hoeveelheid positieve berichten, zie ik ook wat er gebeurt in de media en politiek Den Haag als je praat over het laten vallen van politieke personen”, zegt hij in de video. “In het gesprek is duidelijk dat met het inslaan van een dergelijke negatieve weg, je alle kans op een positief leven vernietigt. Laat je niet misleiden door clickbait en neem de moeite om de podcast zelf te bekijken. Alle liefde, Lange Frans”, sluit Frans af.