Radio 538 haalt Evers opvolger Frank Dane van ochtendshow: Wytze de Jager de nieuwe man

0

Vanaf maandag 3 januari presenteren Wietze de Jager en Klaas van der Eerden dagelijks van 06.00 tot 10.00 uur de nieuwe ochtendshow op Radio 538. Daarmee wordt er na drie jaar afscheid genomen van de ochtendshow van Frank Dane die de razend populaire Edwin Evers opvolgde, maar nooit zijn luistercijfers haalde.

538 Zenderbaas Coco Hermans meent dat het na drie jaar Frank Dane tijd is voor vernieuwing. “Met de nieuwe ochtendshow gaat 538 een volgende fase in. Door de jaren heen ontwikkelt ons publiek zich en het is voor een hitstation heel belangrijk met de luisterbehoefte mee te groeien.”


Radio 538 geeft aan Frank Dane en zijn team erg dankbaar te zijn. “Hiermee nemen we afscheid van de ochtendshow van Frank Dane en zijn team. Met de opvolging van Edwin Evers hebben zij een geweldige prestatie geleverd, wij zijn ze dan ook heel dankbaar. Wij gaan ervan uit dat wij ook in de toekomst met Frank en zijn team bij 538 zullen blijven samenwerken.”

Wietze de Jager vindt het ’waanzinnig dat ze het vertrouwen krijgen om iedere ochtend radio te maken’. „Het is een feest om samen met Klaas, Mart en de luisteraars van 538 de dag te starten.” Ook Klaas van der Eerden voelt zich vereerd: „In de afgelopen drie jaar is mijn liefde voor radio ontstaan en steeds verder gegroeid. Wat er nu gebeurt, had ik niet durven dromen!”


Nieuwslezer en journalist Mart Grol zal ook in de ochtendshow te horen zijn.