Rachel legt schuld ruzie bij haar dochter: ‘Het is ook niet iets tussen ons dat mis is, het is meer iets bij Rox zelf’

0

Dat Rachel Hazes haar dochter Roxeanne, haar man en kleinzoon Fender niet meer ziet is niet haar schuld. “Het is ook niet iets tussen ons dat mis is, het is meer iets bij Rox zelf,” zegt weduwe Hazes die wel zoveel verdriet heeft over de breuk dat zij verhuisde uit het appartement dat zij had boven Roxeanne. “Fender was eerst drie dagen in de week bij me, toen ik nog boven Rox woonde. Je mag ook wel weten dat dat de reden is geweest dat ik ben verhuisd. Dan zag ik die kleine beneden. En hij mij, waarna hij dan zijn armpjes naar me spreidde. En dan werd hij weer naar binnen gehaald. Dat werd me te wrang…’

Roxeanne was recent niet aanwezig bij de onthulling van het wassen beeld van Andre Hazes in Madame Tussaud. En dat deed Andre’s weduwe Rachel pijn. Zij had haar dochter wel uitgenodigd, maar die kwam niet opdagen. ‘Daar ga ik eerlijk in zijn: mijn moederhart huilt op zo’n moment vervolgt Rachel. ‘Niemand wordt moeder om zijn kind niet meer te zien. Ik heb Rox gewoon uitgenodigd, maar ze heeft ervoor gekozen om er niet bij te zijn. Dat respecteer ik. Ik wil haar graag in haar waarde laten,’ vertelt Rachel in Story.


Rachel zegt niet te weten wat ten grondslag ligt aan de blijkbaar ruzie die zij met haar dochter heeft. ‘Ik heb haar een stuk of tien berichtjes gestuurd met de vraag wat er aan de hand is. Daar heb ik nooit antwoord op gekregen. Geeft niet, dat komt wel. Het is ook niet iets tussen ons dat mis is, het is meer iets bij Rox zelf. En daar wil ik het bij laten. Want weet je, meestal trek je in dit soort situaties achteraf samen de conclusie dat het nergens over ging. Dat was toen kleine André en ik even geen contact hadden ook zo.

Doordat wij er zelf nooit iets over zeiden, gingen mensen er een eigen verhaal van maken. Maar uiteindelijk ging het nergens over. En soms kan zo’n fase ook een goede uitwerking hebben hè? André en ik zijn nu juist hechter dan ooit. En dat gaat nooit meer over!,’ vertelt ze in het weekblad.


Dochter Roxeanne en mama Rachel in 2015 toen er van ruzie nog geen sprake was. (Foto: fransvanzijst.nl)

Rachel vertelt ook dat de lange periode waarin haar zoon Andre en dochter Roxeanne geen contact meer met elkaar hadden vreselijk te hebben gevonden. ‘Je zult het misschien raar vinden dat ik het zo zeg, maar ik ben nog nooit zo ongelukkig geweest als toen zij geen contact met elkaar hadden. Als je nou acht of negen zussen hebt en er gaat een keer wat mis… Maar we zijn maar zo’n klein gezinnetje, laten we het nu alsjeblieft goed houden! Ik heb ook weleens mot gehad met mijn zus en nog steeds weleens, maar dat komt altijd snel weer goed. En dat moet ook, we hebben alleen elkaar.’

Rachel hoopt dat volgend jaar 30 juni, de dag dat André 70 zou worden, de familie herenigd is.  ‘Dat zou het mooiste cadeau zijn dat ik zou kunnen krijgen. En ik heb altijd het idee dat André van boven met me meekijkt dus wie weet…’

Maar dat ze nu kleinzoon Fender (2) niet kan zien vanwege de ruzie met Roxeanne doet haar nog het meeste pijn. ‘Dat vind ik vreselijk. Fender was eerst drie dagen in de week bij me, toen ik nog boven Rox woonde. Je mag ook wel weten dat dat de reden is geweest dat ik ben verhuisd. Dan zag ik die kleine beneden. En hij mij, waarna hij dan zijn armpjes naar me spreidde. En dan werd hij weer naar binnen gehaald. Dat werd me te wrang…’

  

 

Share.