Rachel Hazes uit de kleren

0

Rachel Hazes geeft zichzelf letterlijk bloot. Op social media deelt ze een halfnaakte foto waarop ze poseert voor een kalender. Naast weduwe Hazes gaan ook ook Tjitske Reidinga, Floortje Dessing,  Yvon Jaspers, Karin Bloemen, Fockeline Ouwerkerk en tennisster Esther Vergeer uit de kleren.

Bij de foto schrijft ze: “KEN jij JE BORSTEN? Ik sta op de KEN JE BORSTEN campagnekalender van de Breast Care Foundation en hoop hiermee nog meer mensen bewust te maken van de 12 signalen van borstkanker. Ieder jaar krijgen nog 17.000 vrouwen de diagnose borstkanker (incl voorloperstadium) en iedere dag sterven nog 9 vrouwen aan deze ziekte. Hoe vroeger borstkanker ontdekt wordt, hoe beter de overlevingskansen.”


Veel van haar volgers reageren  vol lof: “Mooi dat je dit doet.. Mijn vrouw kreeg op haar 29ste borstkanker en weet hoe dit binnenkomt als het je gezien treft ❤️”, “Prachtige foto! Heel krachtig ❣️”, “Heel mooi dat je dit doet Rachel. Mijn moeder had het BRCA2 gen. Ik gelukkig niet maar controleer evengoed regelmatig. Ken je niet maar vind je een topper” en “Prachtig, zowel het doel als jij!”, valt er zoal te lezen.

Naast weduwe Hazes gaan ook ook Tjitske Reidinga, Floortje Dessing, Freek Vonk Yvon Jaspers, Karin Bloemen, Fockeline Ouwerkerk, tennisster Esther Vergeer, advocaat Geert-Jan Knoops, Tom Coronel en Jörgen Raymann uit de kleren. Met de kalender wordt aandacht gevraagd voor het herkennen van de ziekte.


“Vaak hoor je alleen over het bekende knobbeltje in de borst als signaal van borstkanker. Dat er daarnaast nog 11 signalen zijn, weet niet iedereen en dat is zo ontzettend belangrijk”, aldus BCF-ambassadeur Floortje Dessing. “Dus dames en heren, ja, ook mannen kunnen borstkanker krijgen, KEN JE BORSTEN, weet op welke signalen je moet letten en wacht niet met een klacht, ook niet in deze Coronatijd.”