RACHEL HAZES: ‘Ruim 10.000 euro weg in periode van inzinking’ (dochter ROXEANNE: ‘absurd’)

0

Rachel Hazes wil via de rechter proberen minstens 10.000 euro terug te krijgen die zijn verdwenen toen zij in 2016 een inzinking had en ze haar zaken overliet aan drie mensen, waaronder dochter Roxeanne. Die noemt de verklaring van haar moeder vandaag voor de Amsterdamse rechtbank over het financieel misbruik absurd.

Volgens de raadsman van Rachel, Royce de Vries, zou er zeker 10.000 euro zijn verdwenen toen Rachel in het najaar van 2016 een inzinking, waarop werd besloten dat zij een volmacht af zou geven om haar betalingen te doen. Er waren drie personen bevoegd, onder wie oud-zakenpartners Marieke van Beek en Rob Israël en dochter Roxeanne, om deze betalingen te doen en haar “rechtshandelingen” te vervullen.


“In 2016 ben ik gevallen, daarna volgden onderzoeken”, aldus Hazes voor de rechtbank. “Dat is denk ik de slechtste periode van mijn leven geweest.” De volmacht zou volgens Royce de Vries gebruikt zijn door het drietal om zichzelf te verrijken, aldus De Vries. “Er gebeurden dingen buiten haar zicht om”, zei hij.

Zo zouden Van Beek en Israël het muziekbedrijf Melvin Produkties BV voor een ‘habbekrats’ hebben willen verkopen. Dat zou Rachel nooit gewild hebben, zei raadsman De Vries. ‘Dat de verweerders Melvin Produkties hebben willen verkopen, toont aan dat ze handelden uit eigen belang.’ Daarnaast zou Van Beek minstens 10.000 euro naar zichzelf hebben gesluisd. In totaal is op negen vlakken sprake van misbruik, aldus Royce de Vries.


Hazes wil nu via de rechtbank afdwingen dat de drie, waaronder dus dochter Roxeanne een getuigenis afleggen. Moeder en dochter Hazes hebben al jaren geen contact meer. Roxeanne Hazes, niet bij de zitting aanwezig, schreef een verklaring aan de rechtbank. Volgens de zangeres hebben de drie gevolmachtigden Rachel jarenlang bijgestaan en dag en nacht geholpen. Zij stelt in haar brief haar moeder “niet in diskrediet” te willen brengen met haar getuigenis. Roxeanne noemt de verklaring van haar moeder over het financieel misbruik in haar brief ‘absurd’.

Robert Israël, oud-bestuurder van Hazes BV, noemt de uitspraken van raadsman Royce de Vries stuitend en noemt het vreemd “dat zomaar van alles beweerd kan worden”. De rechtbank van Amsterdam beslist op 9 juni of de getuigen die Rachel Hazes wil horen ook daadwerkelijk gehoord gaan worden.