Rachel Hazes: ‘Monique was niet te oud voor hem, maar André te jong voor haar’

0

Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022

Rachel Hazes vond Monique Westenberg (43) niet te oud voor haar zoon André (26), maar vond haar zoon te jong voor de vrouw die drie jaar geleden een kind baarde van haar zoon. “Ik heb geprobeerd mijn kind te beschermen voor iets,” zegt ze over de breuk met haar kind waar ze zelf bijna volledig aan onderdoor ging.

Rachel Hazes vertelde zaterdagavond openhartig over de ruzie met zoon André in Jeroen van der Booms programma Hoge Bomen. “Ik was niet klaar met mijn kind. “Ik ben nooit klaar met mijn kind”, vertelde ze maar ook dat ze er naar eigen zeggen bijna onderging ging aan de ruzie waardoor ze een zware burn-out kreeg en ‘hele gekke dingen’ deed. “De breuk met Dré was de genadeklap, als je drie jaar je kind niet ziet. Ik hoop dit nooit meer met mijn een van mijn kinderen mee te maken. Ik trek dat niet. Ik wil met iedereen ruzie maken maar niet met mijn kinderen.”


Dan: “Ik heb geen ruzie gemaakt. Ik heb geprobeerd mijn kind te beschermen voor iets”, vertelde ze over het ontstaan van de breuk verwijzend op de relatie die André kreeg met Monique, met wie hij nog steeds samen is. “Maar ik wilde hem niet beschermen voor haar. Monique is een hartstikke goede vrouw, maar ik gunde hem zijn mooie jaren. Ik vond hem te jong. De wereld lag aan zijn voeten en Dré is nooit thuis. Ik vond het zonde dat hij meteen in een relatie stapte én een kind nam. Maar het is niet aan mij. Er wordt niet om mijn mening gevraagd. “Ik zou het ook nooit meer doen. Al heeft hij er nu één van 80, heeft ze drie gebitten in, zeg ik nog dat ik haar leuk vind”, zei ze lachend.

Dat moeder en zoon weer door een deur kunnen bleek uit de videoboodschap die André voor haar insprak in de vorm van ‘een brief voor zijn moeder.’ “Ik ben blij dat je er weer bent. Op de manier waarop ik je ken, zoals jij jij bent. Ik ben trots op je. Hoe je je overal als een leeuw doorheen hebt gevochten. Met veel tegenslagen, ongelukken, ellende en verdriet. Maar we hadden altijd elkaar.”


Ook zei André Rachel ’s nachts om vier uur weer iedere dag te gaan bellen. “Iedere dag belt hij om 4.00 uur”, verduidelijkte Rachel. “Dan is hij klaar met werken en dan is hij nog wakker en dan belt ‘ie. Dan kunnen we anderhalf uur praten. Van de week belde hij om vier uur en dan zitten we tot half zes aan de telefoon. Godzijdank, want ik heb hem zo gemist.”

Share.