Rachel Hazes heeft zoon André korte tijd onterfd en pakte iedere euro van haar kinderen af

0

(Beeld CP/SBS)

Rachel Hazes heeft in 2017 voor een korte periode haar zoon André Hazes jr. onterfd nadat hij een relatie kreeg met Monique Westenberg.  André Hazes jr. en Roxeanne Hazes hebben ook lange tijd ‘naar de pijpen van hun moeder moeten dansen’ omdat die anders ‘de geldkraan’ zou dichtdraaien. ‘Iedere euro’ die de twee kinderen van de overleden volkszanger inbrachten ging naar het bedrijf van moeder Rachel vertelde Rachels voormalig zakenpartner en vriendin Marieke van Beek voor de Amsterdamse rechtbank .


Tijdens een getuigenverhoor in een zaak tussen Hazes en onder anderen oud-zakenpartner Marieke van Beek beweerde laatstgenoemde dat Rachel haar zoon zou hebben onterfd omdat ze het niet eens was met zijn partnerkeuze. Haar zoon was destijds samen met Monique Westenberg, met wie hij ook een kind heeft.  Rachels advocaat Royce de Vries bevestigt het verhaal aan ANP.

“Dat André Hazes jr. is onterfd is inderdaad kort het geval geweest’’, aldus De Vries tegen de nieuwsdienst. “,,Dat is het idee geweest van een van de gevolmachtigden. Ik begreep van cliënt dat het het idee was van Marieke van Beek, die daarmee ook gelijk een van de begunstigden werd. Daarna is dit weer door cliënte teruggedraaid. De achtergronden daarvan ken ik niet. We praten over jaren geleden, waarschijnlijk in 2017.’’


Volgens Marieke van Beek, de oud-zakenpartner van Rachel Hazes, hebben André Hazes jr. en Roxeanne Hazes lange tijd ‘naar de pijpen van hun moeder moeten dansen’ omdat die anders ‘de geldkraan.’ zou dichtdraaien. Dat vertelde Van Beek donderdag in de rechtbank in Amsterdam, waar zij werd gehoord over de periode waarin zij gevolmachtigde van Rachel was.

Niet alleen Van Beek, maar ook Rob Israël was gevolmachtigde van Rachel. Beiden vonden het tijd dat André jr. en Roxeanne “ook een keer mee gingen profiteren van alles dat ze ingebracht hadden.” Daarom zou zijn gesproken over een voorschot op de erfenis van hun vader, die in september 2004 is overleden. “Het werd tijd dat de kinderen ook eens iets terugzagen van bepaalde inkomsten die ze hadden afgedragen”, aldus Van Beek.

Van Beek stelde ook dat lange tijd, ‘iedere euro’ die de twee kinderen van de overleden volkszanger inbrachten, naar het bedrijf van hun moeder ging. Rachels dochter Roxeanne zei hierover: “Ik heb voor, ik gok tonnen, binnengebracht in het bedrijf. In het begin stond daar 800 euro per maand tegenover. Op het beste moment was dat 2150 euro per maand.”

Op een later tijdstip zullen door de rechtbank nog meer mensen gehoord worden.