Rachel Hazes haalt haar gram na breuk zoon Andre en Monique: ‘Ik zie aan alles dat er een last van zijn schouders is gevallen’

0

Het was een kwestie van tijd voor Rachel Hazes zou reageren op de dit keer definitieve liefdesbreuk tussen zoon Andre en de moeder van zijn zoontje Dre, Monique Westenberg. En zoals verwacht had Rachel het altijd al geweten dat het niet goed zou aflopen tussen haar Andre en Monique. “Met tegenzin moet ik bekennen dat ik altijd heb geweten dat het een dag was die komen ging. André is nog een jonge hond, die moet kunnen rondrennen. Als ik zie hoe opgelucht en blij hij is. Ik zie aan alles dat er een last van zijn schouders is gevallen”, laat moeder Rachel weten. “Die last van in een rol geperst worden die hem niet past.”

In Story, waar ze haar hart uitstort over de relatie die nooit haar goedkeuring kreeg, zegt ze: “Het is echter geen geheim dat het me ergert dat ze door zoveel mensen als een soort Moeder Theresa wordt gezien.” Wat ze Monique het meest kwalijk neemt? “Ik zal nooit vergeten dat ik op 11 april 2017 werd opgenomen in een psychiatrische inrichting, en Monique op exact dat moment een bericht postte waarin stond dat karma zijn werk had gedaan. Dan zit je niet goed in elkaar, hoor.”


Ook laat ze weten dat Monique dan wel gedacht mocht hebben dat moeder en zoon ruzie hadden en dat haar zoon haar niet meer wilde zien dat was bepaald niet waar. André en Rachel hadden ten tijde van hun ‘ruzie’ contact, maar dan zonder dat iemand dat wist. “Monique mocht dat niet te weten komen. Dus als André had opgetreden, hadden wij urenlange gesprekken, tot diep in de nacht. Het was zijn enige mogelijkheid om zijn verhaal te doen bij mij.”

Toen haar Andre vorig jaar zijn relatie met Monique voor de eerste verbrak en koos voor presentatrice Bridget Maasland was Rachel vrijwel direct verrukt en kon ze het ook direct meer dan prima vinden met haar nieuwe schoondochter Bridget. “We appen, we bellen met elkaar. Ze is echt leuk, ik zou goed met haar kunnen leven”, aldus Rachel.


Voor het eerst liet ze zich toen uit over wat ze toen al beschouwde als haar voormalige schoondochter. Op een vraag naar het contact met Monique zei ze glimlachend maar kortaf dat er geen contact is tussen de twee. “En voor de voor de rest zeg ik er niks over. Ik mis niks ook. (…) Het is allemaal de keuze van André en als hij honderd jaar met haar was geworden, dan was hij dat lekker geworden. Maar het is niet gelukt. Sorry, maar het is niet gelukt.”

Een half jaar later, vorig jaar juli, haalde Rachel nog maar een keer naar Monique uit in Boulevard. Op de vraag “Komt het ooit weer goed tussen jou, André én Monique?” antwoordde weduwe Hazes met: “Ja, ik heb niet zo veel met Monique en ik kan geen komedie spelen. Sorry, kon ik het maar wel. Dan was het allemaal veel makkelijker geweest. Maar dat zeg ik: het is een goede vrouw. Alleen ja, het is ook niet aan mij, weet je. Ik gun hem zijn geluk. Of het nou Monique is of Klaartje of Josien, ik vind het allemaal goed. Als hij morgen thuiskomt met een vrouw van 80 met drie gebitten, dan vind ik het ook goed. Ik wil toch nog even een sneer geven, ha ha.”

Nog niet bekend is wat mama Rachel denkt over de vrouw waarvan haar zoon zegt dat het misschien best zijn nieuwe vrouw kan worden, Sarah van Soelen.

Share.