Rachel Hazes: ‘ André dwong me seks met hem te hebben toen ik 15 was’

0

Rachel Hazes had op haar vijftiende voor het eerst seks met André Hazes sr. En dat gebeurde bepaald niet op het verzoek van Rachel die avond. Zij kwam om op te passen bij Hazes en zijn toenmalig vrouw Ellen. “Ik had niet de intentie om met André naar bed te gaan. Misschien ooit een keertje, ofzo, maar toen ik 15 was, speelde dat echt nog niet bij mij, dus het is me echt overkomen.”

Ze paste destijds op zijn zoon Melvin toen de destijds 34-jarige zanger haar slaapkamer binnenkwam. Dat onthulde de weduwe van André in de tweede aflevering van de AVROTROS-documentaire Kleine Jongen.


Volgens Rachel gebeurde het op een avond dat André’s eerste vrouw Ellen Wolf niet thuis was. “Daar gebeurden wel een paar dingen die eigenlijk niet door de beugel konden”, bevestigde Rachel de verhalen die al jaren de ronde doen.  “André kwam op een gegeven moment bij mij in de slaapkamer. Toen is er wel wat gebeurd, zeg maar. Toen hebben we ook wel echt seks gehad de eerste keer.”

De seks gebeurt een jaar na de eerste ontmoeting van Rachel en Hazes. De eerste ontmoeting is bij een televisie-uitzending waarin kinderen mogen meezingen met André Hazes. De dan 12-jarige Rachel kan de tekst van Een Beetje Verliefd probleemloos meezingen. André kijkt, met een glas bier in zijn handen, toe. “Ik leerde André kennen toen ik ongeveer een jaar of twaalf was,” vertelde Rachel na André’s dood. “Mijn vader was fan van André en dus gingen wij vaak naar zijn optredens toe. Mijn vader en André werden vrienden en André kwam gewoon bij ons thuis. Toen ik een jaar of 15 was, ging ik oppassen op Melvin (André’s zoon uit een eerder huwelijk, red.). Toen André en ik ontdekten dat wij gevoelens voor elkaar hadden, ben ik uit beeld verdwenen. Het kon toen gewoon niet. Ik was een kind en wij scheelden bijna 20 jaar en André was ook getrouwd.”


In het boek Typisch André, waaraan André was begonnen en dat na zijn dood is afgemaakt door Rachel, schrijft ze dat ze weer toenadering zocht op haar achttiende. Ze kregen een relatie die Rachel verbogen wilde houden voor haar ouder Jan en Friedel.  “Mijn vader vermoedde het al jaren,” zei Rachel.

In 2014 verschijnt het boek André & ik, geschreven door Jos van Zoelen, 15 jaar lang de manager van Hazes. Die hvertelt een ander verhaal over de ontluikende liefde tussen André en Rachel. “Toen was ze 13. Zij zat bij André op schoot, moeder Friedel spoorde dat wel aan. Naar leeftijd keek die kleine toch niet en hij was niet zo moeilijk. Niet dat hij iets deed, zeker niet waar mensen bij waren. Het duurde erg lang voor de opnames weer begonnen, Rachels ouders moesten weg. Rachel mocht blijven, als wij haar een lift zouden geven. Nou, daar zaten ze achterin de auto, Rachel en André. Hij zei daarna: Dat is wel een lekker wijffie! Zo begon het. Ik zag dat het een opzetje was, goudzoekers herken je meteen. Ik heb jaren aan de deur gestaan, ik haal ze er zo uit. ”

Van Zoelen: De Van Galens hadden gewoon het plan om dichtbij de artiesten te komen. Ze wilden bij de scene horen. Ze hebben er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat André en Rachel samen zouden komen. Zulke mensen zijn gevaarlijk. Eerst komen ze voor een handtekening, dan met cadeautjes. Zo komen ze iedere keer terug. En langzamerhand gaat het steeds verder en verder. Friedel manipuleerde dat heel goed. Normaliter zou Rachel nooit met zo’n artiest in aanraking komen. Dit kwam alleen omdat André kutjegeil was en op jonge meisjes viel. Daarom klikte het.”

Zoon Andre reageerde  recent al op de verhalen dat zijn vader met Rachel seks had toen zij nog minderjarig was. : “Dré ontmoette Rachel een eerste keer toen ze elf was. Hij was haar idool en zij werd op een gegeven moment thuis de nanny. Veel te jong. Nu zou je voor zoiets opgepakt worden. Het ergste vind ik het verhaal van mijn oma en opa. Zij vonden het leuk.”

Ïn 1991 wordt Rachel mevrouw Hazes. Hij is dan 40, zij 21. “Zij, mijn allerlaatste kans, heeft mij gered. En ik blijf vanaf nu zo monogaam als de pleuris,” zegt André na de bruiloft.