Raadsman verdachte verdwijning Maddie McCann: ‘Je zal wijwater kunnen bestellen in de hel voor mijn cliënt meewerkt met de openbare aanklager’

0

De Duitse verdachte van de verdwijning van de 3-jarige Maddie McCann in 2007 in Portugal, Christina Brückner, blijft alle medewerking met de politie weigeren. “Je zal wijwater kunnen bestellen in de hel voor mijn cliënt meewerkt met de openbare aanklager”, aldus de advocaat van de man. De Duitse politie onderzocht vorige week op verblijfplek van Brückner nabij Hannover naar sporen van Madeleine McCann, maar de graafwerkzaamheden leverde geen doorbraak op.

Madeleine McCann wordt vermist sinds begin mei 2007. De destijds driejarige kleuter was met haar ouders op vakantie in het Portugese Praia da Luz, toen ze spoorloos verdween uit het vakantiehuisje waar ze sliep. Haar ouders zaten op het tijdstip van de verdwijning wat verderop met Britse vrienden te dineren.


Begin juni kwam de 43-jarige Duitser Christian Brückner in beeld als mogelijke dader, hij zat al in de cel in het Duitse Kiel voor een drugsmisdrijf. Volgens de lokale krant Hannoversche Allgemeine heeft de man een tijd in Hannover gewoond. Eerder deze maand werd ook in Portugal al opnieuw naar het lichaam van McCann gezocht, met name in waterputten. De Duitse politie gaat ervan uit dat McCann niet meer in leven is, en door Brückner om het leven werd gebracht.

Brückner wordt overigens niet langer verdacht van de verkrachting en moord op Claudia Ruf, een 11-jarig Duits meisje dat in 1996 deels verbrand werd teruggevonden op zo’n 60 kilometer van haar woonplaats, het stadje Grevenbroich nabij Düsseldorf. Het meisje werd ontvoerd toen ze ging wandelen met de hond van een buurman.


De politie onderzocht of Brückner iets met de zaak te maken had, maar dat onderzoek pleit hem vrij. Hij wordt niet langer als een verdachte beschouwd in de zaak. “Na onderzoek kan ik bevestigen dat Brückner niet in Grevenbroich was op het moment van de verdwijning van Claudia Ruf”, zei een woordvoerder van de politie. “Vergelijking van het DNA van Brückner met dat van de vermoedelijke dader was ook negatief.”