Quote-baas schat dat Meilandjes goed zijn voor een miljoen of drie vier

0

(Beeld: Play 4/CP)

Het zal nog even duren voor de familie Meiland de Quote 500, de rijkenlijst van Nederland, haalt. De ondergrens is namelijk 95 miljoen euro en Quote-hoofdredacteur Paul van Riessen schat dat Meilandjes nu pas goed zijn voor een miljoen of drie vier. Hij zegt ook: “Overal waar ze geld zien liggen, zullen ze bukken om het op te rapen.”


Volgens Quote-hoofdredacteur Paul van Riessen laat de familie Meiland het geld goed rollen, zo vertelde hij in RTL Boulevard. De ene na de andere, dure, villa wordt gekocht. En dan ook nog eens deels cash betaalt.

De Quote-baas Paul van Riessen over hun huidige villa in Noordwijk: “Toen ze dat huis kochten in Noordwijk hebben ze een hypotheek genomen van 1,2 miljoen. Dat betekent dat ze 1,5 miljoen cash hebben afgerekend.” Ook hebben hebben ze nog altijd het kasteel in Frankrijk. “Het belangrijkste blok aan hun been is natuurlijk dat chateau in Frankrijk, waar ze al heel lang mee lopen te leuren. Ze hebben de vraagprijs verlaagd van 1,3 naar 1 miljoen euro, maar komen er nog steeds niet van af.”


Binnenkort gaan de Meilandjes maar weer eens verhuizen naar een pand van 1,7 miljoen euro in Noordwijk. Waar ze het allemaal van betalen denkt de Quote-baas ook te weten.  “Er is wel eens een bedrag genoemd van 50.000 euro per aflevering. Dan heb je het voor de hele familie over zes of zeven ton per jaar. Onvoorstelbaar, want twee jaar geleden kende niemand ze nog.”

Dat is allemaal nog buiten de inkomsten van de biografie van Martien Meiland. “Er blijft 1,5 miljoen aan winst over. Het is allemaal in eigen beheer gegaan, dus dat is zakelijk handig, en nu komt ook Erica met een boek.” En Martien is ook nog eens het gezicht van de VriendenLoterij. “Je kan je hoofd maar één keer uitlenen, dus dan doe je het gelijk voor de hoofdprijs.”

De conclusie van Van Riessen? “Overal waar ze geld zien liggen, zullen ze bukken om het op te rapen. Als je een vermogen zou moeten schatten? Een miljoentje of drie of vier halen ze.”