Programma Timmyland stilgelegd: TIM DEN BESTEN heeft zeldzame vorm van kanker

0

Tim den Besten heeft een zeldzame vorm van kanker. De 36-jarige VPRO-ster wacht momenteel op de uitslag van enkele onderzoeken waarna er bepaald kan worden hoe hij moet worden behandeld. Zijn omroep VPRO liet eerder op de dag weten dat de opnames van het programma Timmyland waren stilgelegd omdat Den Besten ziek is.

Programmamaker Tim den Besten heeft een zeldzame vorm van kanker. Dat heeft zijn advocaat HJ van der Tak namens Den Besten en zijn familie aan het ANP gemeld. In het kinderprogramma Timmyland, te zien bij NPO Zapp, richt Den Besten zogenaamd zijn eigen land op en onderzoekt hij wat daarbij komt kijken. Ter inspiratie ontmoette hij onder anderen koning Willem-Alexander en premier Mark Rutte:


“Naast de lichamelijke gevolgen had en heeft Tims ziekte grote impact op zijn geestelijke gezondheid”, laat van der Tak weten in een verklaring namens de familie. “De precieze diagnose is recent vastgesteld en momenteel worden de uitslagen van de laatste onderzoeken afgewacht, voordat met behandeling kan worden begonnen.” Tim legde al zijn werkzaamheden vorige maand al neer.

De VPRO bracht het nieuws van het stilleggen van het programma Timmyland naar buiten toen via het juicekanaal van Yvonne Coldeweijer speculaties de ronde deden over de afwezigheid van hem op sociale media. De juicekoningin vroeg zich donderdag af waarom de presentator al zo lang afwezig is van social media waarna er een geruchtenstroom op gang kwam.


Coldeweijers verhaal dat Het Parool werkt of werkte aan een artikel over de presentator is door de VPRO bevestigd. Waar dat artikel over gaat is onduidelijk.. Yvonne Coldeweijer vindt het nieuws dat Tim ziek is ‘vreselijk’. “Einde middag had ik dit al vernomen inderdaad. Echt verschrikkelijk. Of er nog een artikel komt in Het Parool daar wilde de advocaat geen antwoord op geven. Heel veel sterkte Tim.”

Tim en Nicolaas Veul rondden eerder dit jaar wel de nieuwe programmaserie 100 dagen in de vergeten wijk af. In de nieuwe reeks gaan de twee programmamakers aan de slag als sociaal werker. Eerder maakte Den Besten onder meer Tims  tent en 100 dagen in je hoofd. Momenteel is Tim ook te zien in de Halloween-editie van De Verraders op Videoland.