Privédetective Sander van Betten wil boek Erica Meiland laten verbieden

0

Sander van Betten, de man die zich presenteerde als de nieuwe liefde van Erica Meiland, wil het hoofdstuk Nieuwe Mannen, waarin het onder meer over hem zal gaan, eerst lezen voordat het boek 28 oktober in de winkels ligt. De privédetective dreigt inmiddels met juridische stappen.

Schrijver en uitgever Jan Dijkgraaf is niet echt onder de indruk van het dreigement van Van Betten om een advocaat in te schekelen die er voor moet zorgen dat hij het hoofdstuk Nieuwe Mannen eert leest voordat het -met zijn toestemming- in de winkel komt. “Dat kan hij wel eisen, maar Erica heeft daar afgelopen week bewust niet op gereageerd. Zo werkt dat niet in Nederland. We hebben niks veranderd nee, het boek is al naar de drukker. Sander en ik hebben hierover geen gesprekken gehad of afspraken gemaakt, dus dan ben ik als uitgever ook niks verplicht. Er is bovendien geen sprake van smaad of laster. Hij heeft geen poot om op te staan,” zegt hij in Weekend.


Jan Dijkgraaf moet lachen om de dreigementen van van Van Betten.  ‘Ik vind zijn reactie alleen maar lachwekkend. Vooral dat Sander zegt dat hij het niet met mij heeft gehad over dat hij de relatie met Erica exploiteerde. Daar liegt hij over, we hebben het daar aan de tafel in Frankrijk over gehad, met rechts van hem mevrouw Renkema zelf. Maar ik snap het, hij wil zijn paadje schoonvegen. Ik moet heel hard lachen dat hij zich naar eigen zeggen ‘in dezen juridisch laat bijstaan’. Laat maar komen, graag. Dat zal het proces van de eeuw worden, waar ik me alleen maar op kan verheugen.”

Dijkgraaf ziet het helemaal voor zich vertelt hij aan het blad: “Een man van rond de zestig die een mevrouw voor de rechter sleept omdat zij zegt: ‘Het was geen relatie, we hebben niet eens gezoend’. Gast, waar zit je verstand? En dat bewijsmateriaal met video’s en foto’s is gelul. Stél dat hij daarmee komt, dan zou hij dat stiekem met beveiligingseamera’s moeten hebben gemaakt. En dan daarmee naar de rechter gaan? Nogmaals, dat zou me tocli een procès zijn. Maar afgezien daarvan, ik geloof Erica op haar woord, waarom zou ze daarover liegen? Hij bluft gewoon.”