PRINSES LAURENTIEN vertelt hoe het écht is om prinses te zijn: ‘Alsof je opnieuw geboren wordt’

0

Prins Constantijn en zijn Laurentien

Een openhartige prinses Laurentien vertelt in Voetnoot*-de podcast aan Hizir Cengiz hoe het écht is om prinses te zijn. Volgens Laurentien was het of ze opnieuw geboren werd toen ze op haar 35ste trouwde met prins Constantijn.


Wanneer Hizir vraagt of Laurentien, getrouwd met prins Constantijn,  het leuk vindt om een prinses te zijn, doet ze hier eerst een beetje lacherig over. Uiteindelijk zegt ze: “Je wordt geboren, je bent iemand, je groeit op, dan word je verliefd en dan plakt ineens iemand een label op je. Dan lijkt het alsof je op dat moment, ik was 35 toen ik trouwde, opnieuw geboren wordt.”

De prinses vergeet niet aan te stippen dat ze voor haar huwelijk hard studeerde en werkte en ook al veel had bereikt. “Dat dan de wereld een label op je plakt doet veel met je. Je denkt: wacht eens even, dat ben ik helemaal niet.”


Laurentien is thuis opgegroeid met meritocratie, oftewel: je krijgt wat je verdient. “Ik dacht: hoezo verdien ik de titel prinses? Ik doe dat vanuit de inhoud en vanwege een missie”, vertelt ze. “Maar ik heb er jaren over gedaan voordat dat comfortabel voelde.”