Prinses Irene wil graag dat u een boom plant

0

Bomen zijn onmisbaar voor het evenwicht in de natuur, vindt prinses Irene. Daarom vraagt ze u een boom te planten. “Alles is met alles verbonden in de natuur en de mensen zijn daar onderdeel van. Iedere soort heeft zijn eigen rol daarin. De bomen zijn van groot belang voor het evenwicht in die verbinding voor ons mensen en de dieren. We zijn als mensen verantwoordelijk voor het leven op aarde, en daarom moeten we bewuste keuzes maken.”

Dat vertelde prinses Irene in een online gesprek naar aanleiding van de campagne Nederland Plant Bomen.


Door de huidige coronacrisis zijn mensen zich al veel bewuster geworden van de natuur, weet de prinses, die zegt: “We zijn massaal naar buiten gegaan en hebben gemerkt hoe belangrijk dat is. Om te lopen langs de zee, in de velden, de bossen, op de hei, en hoe goed dit is voor je mentale en fysieke evenwicht. Ik hoop dat mensen werkelijk contact hebben gevoeld met de natuur en zien wat dat doet.”

Prinses Irene hoopt dat deze ervaringen mensen helpen om anders te gaan leven. “Je hebt een keuze: hoe bewust leef je, en hoe bewust wil je leven? Zoals het was voor corona, kan het niet meer. We kunnen niet zomaar elke vakantie gaan vliegen, of elke dag vlees eten. Dat zijn concrete dingen waar je over moet nadenken en waar je verschil in kan maken. Ieder mens kan dat. We zijn de co-creatoren van de toekomst. En dat kan soms best een uitdaging zijn.”


“Wij mensen zijn de bepalende factor voor de toekomst van het leven op aarde, en totaal afhankelijk van de natuur. Hoe minder natuur er is, hoe schraler en moeilijker ons leven wordt. Wij zijn verantwoordelijk voor het leven op aarde nu. Daarom is het ontzettend belangrijk dat we nadenken hoe we dat inrichten.”
Adopteer een boom?

Share.