PRINSES AMALIA is gewaarschuwd: ‘Als ze kotsend uit de kroeg komt en wij hebben beeld, deel ik dat’

0

(Beeld: RVD)

Prinses Amalia is gewaarschuwd nu ze haar studenteleven in Amsterdam begint. De zogenoemde  juicechannels zien haar als prooi voor een ‘mooi filmpje. ‘Als ze kotsend uit de kroeg komt en wij hebben beeld, deel ik dat’’.


Kroonprinses Amalia begint vandaag aan haar studie politics, psychology, law and economics (PPLE) aan de Universiteit van Amsterdam. En ze weet dat ze vanaf vandaag ook doelwit is voor juicechannels, die laten dat namelijk gewoon weten. Aan RTL Nieuws meldt Dennis Schouten, van het roddelkanaal Roddelpraat, dat als er een filmpje van dronken Amalia uitlekt, hij dat meteen zal publiceren.

“Misschien heeft Amalia niet voor haar bekendheid gekozen, maar ik vind het onzin dat zij anders behandeld zou moeten worden dan welke bekende persoon dan ook.” Dennis vervolgt: “Als zij kotsend uit een kroeg komt gerold en wij hebben beeld, zal ik geen seconde twijfelen en dat delen. Dan heeft zij een leuke avond gehad en wij een mooi verhaal, niks aan de hand.”


Schouten heeft nog wel enig mededogen met Amalia. “De grens ligt wat ons betreft bij als zij bijvoorbeeld vervelend zou worden benaderd door iemand op straat, of er is een andere gebeurtenis die door haar als traumatisch ervaren zou kunnen worden. Dan publiceren we uiteraard niet, zoals we dat ook bij een ander niet zouden doen.”

In 2005 heeft Koning Willem-Alexander de Mediacode bedacht. Die code houdt in dat journalisten en paparazzi geen foto’s en video’s mogen maken van de Koninklijke familie, wanneer zij in privé setting zijn. Media die zich niet aan die code houden kunnen voor de rechter gedaagd worden.