Prins William onder vuur na jachtpartijtje met zoon George (7)

0

De Britse prins William ligt onder vuur door jachtpartijtje met zoon George (7). Dierenrechtenorganisaties zijn boos omdat de hertog van Cambridge zijn zoon blootstelt aan ‘het vrijblijvend vermoorden van dieren’.

De Britse prins William heeft hert verbruid bij dierenrechtenorganisaties nadat hij samen met zijn zoon George (7) op eenden ging jagen.


Papa William nam zijn zevenjarige zoon mee op een jachtuitje tijdens hun gezinsvakantie in Schotland. Samen met zijn vader keek George toe hoe de vogels werden neerschoten. het was overigens niet de  eerste keer dat William zijn zoon meenam naar een jachtpartij. Eerder was de prins ook al getuige van andere jachtpartijen.

Ongehoord volgens verschillende dierenrechtenorganisaties. “Een kind dat zoiets ziet, kan een trauma oplopen”, zegt organisatie PETA. “Ook kan het hem ongevoelig maken voor het lijden van dieren.” De organisatie begrijpt niet dat “dieren neerschieten aanzien wordt als een edele sport”. “Die vogels vallen niemand lastig, het valt dan ook niet te begrijpen waarom je zulke prachtige dieren zou afschieten.”


PETA maakt zich zorgen over de kleine prins. “Er is een duidelijke link tussen hoe je dieren tijdens je kindertijd behandelt en hoe je er later mee omgaat: dit kan bepalend zijn voor het gedrag van de jonge prins, om van de nachtmerries nog maar te zwijgen.”

PETA vraagt ouders, William en Kate, dan ook om te benadrukken dat elk levend wezen met respect behandeld moet worden.