Prins Pieter-Christiaan deelde schokkende foto van prinses Anita omdat ze aan de beterende hand is

0

De foto die door prins Pieter-Christiaan op zijn twitter heeft gezet van een bijna onherkenbare prinses Anita zou bewust door de prins naar buiten zijn gebracht. De foto, die een sterk vermagerde prinses laat zien, zou moeten aantonen dat het juist beter gaat met Anita.

Het was twee weken geleden een foto die Nederland schokte. Op de foto loopt Anita met haar kinderen Emma (14) en Pieter (12) met op de achtergrond Paleis Het Loo, waar haar echtgenoot in zijn prille jaren nog woonde. Het was de plek waar ze op 25 augustus 2005 hun jawoord gaven.


Die foto, die prins Pieter-Christiaan op zijn twitter had gezet was een beeld van een bijna onherkenbare prinses Anita, het beetje haar dat ze nog heeft had ze onder een pet verstopt en ze had ook nog eens een grote zonnebril op. Het maakte dat Nederland dacht dat prinses Anita, met grote gezondheidsproblemen kampt.

Maar hofkringen zeggen nu dat Pieter-Christiaan de foto juist naar buiten bracht om te laten zien dat zijn Anita aan de beterende hand is. Bekend is dat prinses Anita in 2011 in de Verenigde Staten een operatie heeft ondergaan vanwege een spontaan lek van hersenvocht (liquor) in haar rug. De operatie in het Cedars-Sinai Medical Center in Los Angeles was complex en moest worden verricht door een arts die hierin gespecialiseerd is. Vervolgens verdween zij grotendeel uit beeld.


In 2014 zei prinses Anita dat mensen haar niet meer op hoge hakken zouden zien rondlopen. “Met hoge hakken doe je me niet echt een plezier, na zo’n rugoperatie”, vertelde ze in een interview met het blad Royalty.

De prinses vertelde in het gesprek ook dat ze het medeleven en de steun die ze van veel mensen kreeg als iets heel prettigs heeft ervaren. “Dat was heel fijn. Het was wel moeilijk om me over te geven aan de zorg van anderen. Ik ben iemand die liever zelf zorgt.”

Vervolgens verdween ze stukje bij beetje meer uit beeld tot prins Pieter-Christiaan besloot de foto van zijn vrouw met de kinderen op zijn twitter  te zetten. De kans zou zelfs bestaan dat Anita volgend jaar weer in Maastricht haar opwachting zou maken op Koninginnedag.