’Prins Charles vertelde Diana avond voor huwelijk dat hij niet van haar hield’

0

Astroloog Penny Thornton vertelt in de ITV-documentaire The Diana Interview: Revenge Of A Princess dat prins Charles de dag voor het huwelijk met Diana tegen haar gezegd had dat hij niet van haar hield.

Charles deed zijn bekentenis ’omdat hij het huwelijk niet wilde starten met een valse belofte’, verklaart zij. Het maakte dat Diana zo geschokt was door die ‘eerlijkheid’ van haar aanstaande dat ze eigenlijk helemaal niet meer een dag later wilde  trouwen.


Prins Charles zou astrologe Penny Thornton al vanaf 1986 om raad gevraagd hebben, schrijft de Britse krant Daily Mail. Thornton is ook één van de mensen die aan het woord komt in de documentaire over het explosieve interview dat Diana in 1995 gaf aan Martin Bashir.

In die documentaire beschuldigt Diana’s broer, Earl Spencer,  schrijver Martin Bashir dat die hem op basis van valse documenten zou hebben overgehaald Diana te overtuigen zich door Bashir te laten interviewen.


Grafisch designer Matt Wiessler heeft inmiddels bevestigd dat hij als freelancer bij de BBC van Bashir de opdracht kreeg om voor 250 pond valse bankafschriften te fabriceren op zijn computer ’zonder enige uitleg waar het voor was’.

In het bewuste interview uit 1995 sprak Diana sprak openlijk over de affaire van prins Charles met diens latere vrouw Camilla Parker-Bowles. Beroemd werd haar uitspraak: “In dit huwelijk waren we met zijn drieën, dus het was een beetje vol.” Ook dat ze zelf een affaire had, met James Hewitt, gaf ze toe en ze vertelde ook over haar worstelingen met boulimia, zelfmutilatie en depressie.

Earl Spencer eist nu gerechtigheid. Hij eist een onafhankelijk onderzoek en postuum een verontschuldiging naar Diana en een donatie voor haar goede doelen. Bovendien eist hij dat Bashir en het BBC-programma Panorama de prijzen die ze met het interview wonnen, teruggeven. De BBC heeft inmiddels laten weten dat het door Earl Spencer gevraagde onderzoek er komt.