‘Prins Andrew staat op beveiligingsbeelden Jeffrey Epstein’

0

De Britse prins Andrew staat waarschijnlijk op beveiligingsbeelden als hij inderdaad regelmatig over de vloer kwam bij Jeffrey Epstein claimt de advocaat van Virginia Roberts Giuffre, die de prins beschuldigt van seksueel misbruik.

“Ik twijfel er niet aan dat prins Andrew is gefilmd in kamers en privévertrekken op het terrein van Epstein”, stelt David Boies in gesprek met de Mai on Sunday. Boies staat nog meer vermeende slachtoffers van Epstein. “We weten dat er camera’s hingen door het hele herenhuis in New York en ook op andere plaatsen die Epstein beheerde. Er zijn grote hoeveelheden tapes en prins Andrew staat op die banden.”


Roberts beweert al vele jaren dat Andrew haar heeft misbruikt in een van Epsteins huizen. De prins verklaarde in november in een geruchtmakende interview met BBC Newsnight zich absoluut niet te kunnen herinneren de destijds zeventien jaar oude Roberts ooit te hebben ontmoet. Andrew beweerde dat hij die bewuste avond met dochter prinses Beatrice naar een pizzazaak zou zijn geweest.

De Amerikaanse autoriteiten willen Andrew graag horen over zijn relatie met Epstein en Ghislaine Maxwell, die vorige week werd aangehouden in de VS. Sommige slachtoffers van de multimiljonair beweren dat Maxwell ookbetrokken was bij het misbruik. Maxwell moet dinsdag voor het eerst voor de rechter verschijnen in New York.


Ook Andrew kende Maxwell en werd met haar op verschillende keren op de gevoelige plaat vastgelegd. Maxwell introduceerde de prins hem in de jaren 90 bij Epstein. Epstein werd verdacht van kindermisbruik en pleegde vorig jaar op 10 augustus zelfmoord in zijn cel in New York. Om te voorkomen dat Maxwell zichzelf eveneens van het leven berooft, heeft de federale politie van New York al haar kleding en lakens ingenomen.