Prins Andrew ontmaskerd: ‘Hij grijnsde als ‘een kind dat naar Disney World gaat voor hij seks met mij had’

0


De Britse prins Andrew mag tot nu toe ontkend hebben dat hij ooit seks heeft gehad met de minderjarige Virginia Giuffre nieuwe aantijgingen tegen de tweede zoon van koningin Elizabeth in ‘De Spin, het boek van de voor de prestigieuze Pulitzer Prize-genomineerde journalist Barry Levine, maken dat langer ontkennen voor Andrew bijna onmogelijk is. In De Spin vertelt beschrijft Levine gedetailleerd hoe Virginia hoe zij als tiener gedwongen werd om orale seks te hebben met prins Andrew in New York voor een 1.80 groot ‘lesbische’ olieverfschilderij. Giuffre herinnert zich dat Andrew grijnsde als ‘een kind dat naar Disney World gaat voor hij seks met haar had’.[/caption]

Nooit eerder dan in Levine’s boek De Spin werden de drie, door prins Andrew (60), ontkende ontmoetingen die hij had met Virginia Giuffre (destijds 17) zo gedetailleerd beschreven. Te beginnen met de eerste ontmoeting op 9 maart 2001 als Virginia, die toen nog als Roberts door het leven ging, met Epstein en Ghislaine Maxwell (58), ex vriendin van de inmiddels overleden Amerikaanse zedendelinquent en miljardair Jeffrey Epstein die doorgaans Epsteins meisjes regelde, naar Londen vloog. Eerder die dag had Maxwell, die ook Virginia had gerekruteerd, had haar mee uit winkelen genomen om haar voor te bereiden op de komst die avond van een speciale bezoeker, een ‘prins’.

Andrew belde iets na zes uur ’s avonds aan en Maxwell deed open. Ze serveerde Andrew koekjes en thee uit een porseleinen pot. Maxwell en Epstein stelden Virginia aan Andrew voor, die haar formeel op beide wangen een zoen gaf. Virginia was als aan de grond genageld tegenover de prins, terwijl Maxwell straalde van tevredenheid. ‘Raad eens hoe oud ze is?’ vroeg ze aan Andrew. Virginia weet nog dat Maxwell er gek op was om die vraag aan haar vrienden te stellen. Prins Andrew deed er maar een gooi naar en zei: ‘Zeventien.’ Epstein glimlachte. Maxwell grinnikte, volgens Virginia’s. ‘Dan is ze binnenkort te oud,’ waarmee ze de prins onthulde dat Virginia pas zestien was – in het Verenigd Koninkrijk de leeftijd van seksuele meerderjarigheid. Ze gingen met z’n vieren naar een Chinees restaurant in de buurt en daarna naar Club Tramp in Jermyn Street.”


Op een bepaald moment tijdens het urenlange clubbezoek van de groep vroeg de hertog van York Virginia ten dans. ‘Ik had nog nooit zo’n ongelooflijk slechte danser gezien en ik moest echt lachen.’ Na een uurtje ‘heftige heupbewegingen’ op de dansvloer was het haar duidelijk dat Andrews suggestieve gehops een duidelijk teken was dat hij ‘intiem wilde kennismaken’ met haar.

Virginia wist wat er die nacht van haar werd verwacht, schrijft Levine. Ze wilde er maar één ding voor terug: een foto met Zijne Koninklijke Hoogheid. Epstein nam de foto. Prins Andrew staat lachend naast het tienermeisje met zijn arm om haar middel, en Ghislaine Maxwell staat terzijde aan de linkerkant te stralen.


De foto was een teken. Epstein en Maxwell kusten Virginia goedenacht en gingen naar boven terwijl ze Virginia en Andrew ‘veel plezier’ toewensten, en lieten Virginia 917) achter met de 41-jarige prins. ‘Het was seks met alles erop en eraan en het was walgelijk,’ citeert Levine Virginia uit haar niet-gepubliceerde memoires.

Ze schreef dat ze probeerde ‘er iets moois voor hem van te maken’, want ze was bang dat ze Epstein en Maxwell teleur zou stellen. Ze kleedde zich langzaam uit in de badkamer en liet het bad volstromen. Terwijl de ruimte zich vulde met stoom begon de prins haar te betasten en te zoenen, en op een gegeven moment zelfs haar tenen te likken. Na een tijdje ging het stel naar een slaapkamer, waar ze seks hadden.

Jaren later ontkende prins Andrew Virginia die avond in Londen ontmoet te hebben en beweerde hij dat hij gewoon met zijn dochters pizza was gaan eten.

Epstein wilde de volgende morgen tot in detail weten over hoe haar nacht met de prins was verlopen, en was blij te horen dat Virginia had gedaan wat haar was opgedragen. Terug in New York betaalde hij haar maar liefst 15.000 dollar voor de trip als zwijggeld.

Ook de tweede ontmoeting die prins Andrew met het jonge meisje had beschrijft Levine in De Spin tot in detail.
Na de eerste ontmoeting in Londen zag Andrew twee maanden later Virginia opnieuw. Waar prins Andrew ook ging in de Verenigde Staten, zo valt te lezen, werd hij begeleid door zijn koninklijke beschermers van de Met’s SO14 en agenten in burger van de NYPD. Die vergezelden de prins ook naar het herenhuis van Epstein in New York. Voor die gelegenheid werd zijn so14-team dit keer ook nog ondersteund met een klein contingent agenten van de Diplomatieke Beveiligingsdienst en een politieman in burger.Dit keer vond hun seksuele rendez-vous plaats in Epsteins massageruimte, in aanwezigheid van Ghislaine Maxwell. Volgens Virginia, zo schrijft Levine, trof ze Andrew in de bibliotheek, zittend in een leren leunstoel. Achter hem lagen op een bureau naaktfoto’s van meisjes en jonge vrouwen, waaronder een van haar. Ghislaine had de prins net een cadeautje gegeven, een soort opblaaspop met precies zijn gezicht. ‘Meneer de prins lachte van oor tot oor. Net een kind dat naar Disney World gaat,’ citeert Levine Virginia.

Johanna Sjoberg (nu 42), een student die als assistent van Epteisn ex Ghislaine Maxwell werkte, zat boven op Andrews schoot ‘Hij herkende me, maar ik weet niet of hij mijn naam nog wist,’ vertelt Virginia Giuffre in het boek. ‘We gaven elkaar een zoen op de wang en Ghislaine zette mij op zijn andere knie. Ze zei dat ik hem mee moest nemen naar boven, voor een massage.’ In de massageruimte stond zachtjes klassieke muziek op. Het was vrij donker, maar Virginia zag een 2 meter groot olieverfschilderij met daarop haarzelf, in een seksueel standje met een ander meisje. ‘Dat moet Andrew gezien hebben,’ herinnert ze zich. ‘Ik vond het zó gênant.’ Precies zoals ze van Epstein en Maxwell had geleerd, gaf ze Andrew een massage die eindigde in orale seks.

Het jaar daarop, in april 2002, is er een derde rendez-vous tussen Virginia Roberts en prins Andrew. Dit keer plaats in Epsteins schuilplaats op de Maagdeneilanden. Op het feest daar waren ook zeven of acht Russische meisjes die door een modellenbureau waren geleverd, vertelt Virginia . ‘Jeffrey was heel erg opgewonden. Hij zei: “We gaan van jou en de meisjes een hoop foto’s maken.”’ ‘We waren topless, en we moesten seksuele standjes aannemen. Daarna moesten we met z’n allen in een grote banaan. Toen ik binnenliep zaten Andrew en Jeffrey in een stoel. “Waarom gaan jullie niet een beetje zoenen en knuffelen en zo!” Jeffrey en de prins zaten daar maar achterovergeleund te lachen.’ De volgende dag was Andrew vertrokken.

De door seks geobsedeerde Epstein vertelde, zo schrijft Levine in zijn De Spin, een vriend dat hij dacht dat hij een mannelijke nymfomane was en hij gaf hem boeken Psychopathia Sexualis en Sex and Character zodat hij meer te weten kon komen over Epsteins ‘kwaal’.

De in ongenade gevallen financier, die zelfmoord pleegde op 66-jarige leeftijd in augustus 2019 in een gevangenis in Manhattan in afwachting van zijn proces wegens aanklacht wegens sekshandel, roddelde tegen medegevangenen in de dagen voor zijn gevangenisdood over zijn voormalige vrienden Donald Trump en Bill Clinton .
Virginia Roberts weet nog hoe Epstein grapjes maakte over alle gunsten die hij nog tegoed had. ‘Hij heeft iedereen in zijn zak, en daar moest hij altijd om lachen. Zo was, volgens het boek, president Bill Clinton prominent aanwezig in Epsteins boekje, met 21 verschillende manieren om contact met hem op te nemen, van mobiele nummers tot zijn privénummer thuis in Chappaqua, in de omgeving van New York.

Een’ lothario ‘, een gewetenloze verleider van vrouwen gebaseerd op een personage in uit Miguel de Cervantes ‘roman uit 1605, Don Quichot, noemde Epstein Clinton. Jeffrey Epstein, die medegevangene ook vertelde, dat Donald Trump zichzelf ‘white trash’ (blank uitschot, red) noemde…

De Spin door Barry Levine wordt uitgegeven door Prometheus en kost €22.50