PRINS ALBERT VAN MONACO viert feest met ex-minnares en buitenechtelijke zoon

0

Geruchten dat het huwelijk tussen prins Albert (65) en zijn vrouw Charlène (45) van Monaco geen lang leven meer gegund is doen al tijdens de ronde. De twee zouden volgens insiders “alleen voor de show” nog bij elkaar zijn. Dat Albert nu opduikt op een feestje van zijn ex-minnares en buitenechtelijke zoon geeft opnieuw voeding aan de geruchten dat een scheiding nakende is.

Ter gelegenheid van de 20e verjaardag van hun zoon Alexandre organiseerde zijn moeder, Nicole Coste (51), afgelopen weekend een familiereünie waarbij ook prins Albert aanwezig was. Dat is opmerkelijk, want de ex-minnares van de prins staat al jaren bekend als ‘kwelgeest’ en ‘amokmaker’ en ook de vrouw die de plaats van prinses Charlène aan het hof wil innemen. “De mensen in Monaco houden meer van mij dan van Charlène”, beweerde Nicole in een interview. “Ze houden écht van mij en respecteren mij.”


Ook hun buitenechtelijke zoon Alexandre liet onlangs van zich horen in een interview met het Franse tijdschrift ‘Point de Vue’. Hierin sprak hij zijn frustratie uit over het gelabeld worden als de “onwettige zoon” van de Monegaskische vorst en dreigde hij iedereen aan te klagen die hem zo noemt.

“Ik ben niet ‘onwettig’, want bij mijn geboorte zat geen van mijn ouders in een ander huwelijk verwikkeld en ze pleegden geen overspel. Dat woord gebruiken is beledigend”, vertelt hij. “Op geen enkel identiteitsbewijs, niet op school en niet op mijn diploma’s. Zij die me zo noemen, hebben een kwaadwillige houding. Ik hoop dat niemand al die leugens op het internet gelooft. Cultureel gezien draag je de naam van je vader. Mijn vader heeft me vrijwillig erkend toen ik een kleine baby was, niet omdat een rechter of de pers hem ertoe gedwongen zouden hebben. Mijn moeder, die ik aanbid, is mijn rots en ze is helemaal niet afgunstig door mijn keuze. Als ze nooit iets gezegd heeft over mijn naam, was dat om onze privélevens te beschermen. Ik was twee toen mijn bestaan in de pers werd onthuld.”


Alexandre zegt ook dat moeder Nicole hem altijd beschermd heeft tegen alle roddels. “Mijn moeder is zachtaardig en heeft veel zaken over zich laten vertellen omdat ze haar altijd aangeraden hebben: laat ze maar praten. Maar ik zou aanvallen als het moest.”