Praten over overleden kind helpt Jan Dulles niet meer bij verwerking; nieuw leven in caravan

0

Een gesprek over hun eind vorig jaar overleden dochter Donna-Maria helpt Jan Dulles en zijn vriendin niet meer bij het verwerken van het verdriet. Jan Dulles (46) probeert na het tragische verlies van dochtertje angzaam het gewone leven weer op te pakken door komende zomer in een caravan op een camping te gaan staan.

Het gezicht van de 3JS laat op Instagram trots zijn campingplek zien. Waar Jan zijn nog te kopen caravan parkeert vertelt hij niet, maar het is dicht bij het water. ‘Dit wordt dus onze plek op de camping’, schrijft hij bij de post. ‘We gaan een nieuw hoofdstuk tegemoet. Verandering gaat ons goed doen.’


Praten over hun eind vorig jaar overleden dochter helpt Jan Dulles en zijn vriendin niet meer bij het verwerken van het verdriet. In 100%NL Magazine zegt de zanger dat hij er liever over schrijft. “Alle vrienden en familieleden hebben we het verteld”, zegt Dulles. “Al honderd keer, tot in de kleinste details. Het vervelende ervan is, dat het ons nu niet meer helpt bij de verwerking. In het begin wel, maar het brengt nu alleen nog maar die vreselijke herinnering terug en het nare gevoel dat erbij hoort.”

Dulles en zijn vriendin gingen de afgelopen maanden liever niet hun huis uit, omdat de kans groot was dat ze kennissen tegen zouden komen en het gesprek over hun overleden dochter zou gaan.


“Los van wat het met ons doet als we het wederom moeten uitleggen, met allemaal mensen in zo’n winkel die zich ook ongemakkelijk voelen, omdat ze per ongeluk meeluisteren. We kunnen het niet uitleggen. Het verandert ook per week. Per dag. Per moment.”

Share.