Praatje vullen wel gaatjes – Wilfred Genee met 3 miljoen euro (op de bank en in huizen) dik miljonair

0

Gelukkig maar voor Wilfred Genee dat Veronica Inside ook na de zomerstop verder gaat nu tafelheren Johan Derksen en René van der Gijp hebben hun ruzie, onder druk van Talpa-baas John de Mol, met Genee hebben bijgelegd. Het maakt dat Genee rustig verder kan bouwen aan zijn vermogen dat nu al drie miljoen bedraagt. Veel van dat geld staat op de bank, maar een deel is ook belegd in pandjes die Genee verhuurt.

Toen Genee in 2018 de overstap maakte van RTL, waar hij rond het half miljoen verdiende, naar het Talpa van John de Mol ging hij er, qua salaris, flink op vooruit. Genee staat dan ook bekend als een goed onderhandelaar als het om zijn eigen inkomsten gaat.


Wilfred Genee bedong bij De Mol een salaris van rond de miljoen euro per jaar . Net geen 85.000 euro in de maand. Daar moet hij wel iets voor doen. Het veelbesproken Veronica Inside is niet het enige waar Genee zich mee bezighoudt bij Talpa/Veronica. Hij presenteert op werkdagen  Radio Veronica Inside. Ook zit hij aan tafel bij  programma’s als de UEFA Chamions en Europa League en presenteerde hij afgelopen tv-seizoen Café Hendriks. Genee heeft ook zijn eigen podcast Littekens. En dan heeft hij ook nog een schnabbel bij BNR Nieuwsradio.

Genee heeft drie bedrijven, die alle drie op zijn huisadres in Soest zijn gevestigd. Day 360 B.V. (het verlenen van adviezen op het gebied van marketing en communicatie en het verlenen van adviezen op het gebied van voeding), Vullen of Voeden (de uitgeverij van de boeken die Wilfred schrijft waarvan en hij en zijn vrouw Lili Pirayesh eigenaar zijn) en Genee MP B.V (het ontwikkelen en produceren van visuele producties, het doen van presentaties en het schrijven van artikelen en columns).


Ze  mogen alle drie winstgevend zijn het grote geld verdient Genee in zijn ‘Genee MP B.V’. Volgens de laatst bekende cijfers (2018) van de Kamer van Koophandel, opgevraagd door bekendburen.nl, bedraagt het eigen vermogen van die b.v. maar liefst 1.5 miljoen en staat er ook nog eens 100.000 euro op de bankrekening van het bedrijf.

Dat is fors meer dan bij ‘360 Day b.v’., dat een eigen vermogen in 2018 had van 120.000 euro. Overigens fors meer dan een eerder toen dat eigen vermogen maar ruim 16.000 euro bedroeg. ‘Vullen of Voeden’ heeft een eigen vermogen van 203.000 euro. Op de bankrekening staat 213.500 euro.

Maar de grootste knaller is toch wel Wilfred’s bedrijf ‘Genee MP B.V’. De doelstelling (media).Het eigen vermogen bedraagt 1,5 miljoen euro en er staat ook nog eens een vette ton euro op de bank. Deze cijfers van 2018.

Geld uitgeven doet Genee ook. Zijn villa in het Utrechtse Soest kocht hij in 2006 voor ongeveer €1,2 miljoen. Voor hetzelfde geld nam hij een hypotheek bij de bank. Dat pand zal anno 2020 zeker tonnen meer waard zijn. Dat geldt ook voor de appartementen in Amsterdam die hij een paar jaar geleden kocht en die hij nu verhuurd.