Politiecommissaris tijdens hoorzitting: ‘Spaanse koning Juan Carlos kreeg injecties om seksdrift te verlagen’

0

De Spaanse geheime dienst heeft koning Juan Carlos in het verleden geïnjecteerd met vrouwelijke hormonen in een poging om zijn seksdrift te verlagen. Die opmerkelijke bewering werd gedaan door voormalig politiecommissaris José Manuel Villarejo tijdens een parlementaire hoorzitting over chantage en corruptie binnen de politieke en zakelijke top.

De voormalige koning kreeg volgens Villarejo vrouwelijke hormonen en testosteronremmers toegediend zodat hij minder zin in seks zou hebben. Juan Carlos, de vader van koning Felipe, vormde anders ‘een probleem voor de staat’ als hij zo gepassioneerd bleef.


Van Juan Carlos is bekend dat hij er tijdens zijn huwelijk met koningin Sofia talloze affaires op nahield. De twee leefden ook jarenlang gescheiden levens. Nadat de buitenechtelijke relaties aan het licht kwamen deed Juan Carlos in 2014 afstand deed van de troon. Ook omdat ontdekt was dat Carlos op een Zwitserse bankrekening 100 miljoen euro had staan, een bedankje omdat hij bemiddelde tussen Saudi-Arabië en Spaanse bedrijven voor de aanleg van een hogesnelheidslijn tussen Mekka en Medina.

De 83-jarige Juan Carlos leeft al sinds de zomer van 2020 in zelf gekozen ballingschap in Abu Dhabi waar hij geniet van een luxueus leventje in met een villa met privéstrand, bodyguards en serranoham die hij vanuit Madrid laat overvliegen. Dat vertelde hijzelf via Whatsapp aan de Franse biografe Laurence Debray.


De koning vertelde dat hij vorige zomer verkoos zelf te verhuizen in plaats dat hij door zijn zoon, koning Felipe, zou worden gedwongen. Over de villa op eilandje Nurai klaagt hij niet. Hij heeft er een fitnesszaaltje waar hij elke morgen zijn oefeningen doet. Daarna trekt hij wat baantjes in zijn privézwembad. Wel loopt Juan Carlos, als gevolg van reuma, inmiddels op krukken. Juan Carlos heeft zelf geen inkomsten meer sinds zijn zoon koning Felipe besliste zijn koninklijk pensioen van 192.000 euro per jaar niet meer te laten uitbetalen.