Politie deelt gruwelijke foto van dood hondje dat in vuilniszak uit water is gevist

0

Afvalvissers hebben in de sloot bij Fort Blauwkapel nabij Utrecht een dode hond in een vuilniszak gevonden. Het beestje lag er waarschijnlijk al een paar dagen. De politie is een onderzoek gestart naar wie de hond op ‘deze respectloze manier’ heeft achtergelaten.

Een groep van scoutingvereniging Willem de Zwijger was zaterdagochtend bezig afval uit het water te halen toen ze op een zware vuilniszak stootte. Toen ze er in keken zagen ze het hondje.


Dierenambulancemedwerker Iloan Van der Ende zegt in De Stentor. Ik schat misschien twee of drie dagen, maar het kan ook langer zijn. Zeker weten doen we het natuurlijk niet, maar als er een hond in een vuilniszak wordt gevonden, dan is mijn eerste gedachte dat iemand zijn huisdier heeft gedumpt. Of de hond in het water is overleden of al eerder dood is gegaan, is lastig te zeggen. Maar wat ik wel opvallend vond is dat er bloed uit zijn mond kwam.”

Het hondje ziet er uit als een yorkshire terriër, maar heeft de kleur van een boomer. Vermoedelijk was het diertje al op leeftijd. Politie Utrecht Centrum is op zoek naar getuigen en deelt “de foto van de overleden hond. “Of mensen die de hond herkennen en weten waar de hond vandaan komt. We zijn bezig met een uitgebreid onderzoek naar wie deze hond op deze respectloze manier achtergelaten heeft”, schrijft de wijkagent op Instagram.


Share.