Politie arresteert zeven verdachten voor overvallen Nikkie Tutorials en René van der Gijp

0

De politie heeft vandaag zeven mannen opgepakt die worden verdacht van een serie gewelddadige overvallen waarbij vermogende mensen en bekende Nederlanders het slachtoffer waren, onder wie YouTube-ster Nikkie Tutorials en voetbalanalist René van der Gijp.

Met de invallen in acht woningen heeft de politie een belangrijke stap gezet in het onderzoek naar drie woninginbraken en vier overvallen op vermogende en/of bekende Nederlanders. Het gaat in elk geval om de woningoverval op visagiste en YouTube-influencer Nikky de Jager (Nicky Tutorials) in Uden en de mislukte overval op voetbalanalist René van der Gijp in Dordrecht.


Beautyvlogger Nikkie de Jager werd afgelopen augustus in haar woning in Uden overvallen door maar liefst vier mannen. Nikkie en haar verloofde Dylan werden in hun eigen huis onder schot gehouden en aangevallen door vier overvallers. De overvallers namen een onbekende buit mee uit de woning. 

René van der Gijp (59) werd afgelopen april bij thuiskomst na de uitzending van Veronica Inside belaagd door drie onbekende mannen. De analyticus kwam in zijn auto aanrijden toen de onverlaten opdoken en met hamers probeerden de autoruiten in te slaan. De presentator kwam er zonder kleerscheuren vanaf, omdat het de mannen niet lukte door het beveiligde glas te komen en Van der Gijp weer wegreed. “Ze stonden als een wilde te slaan”, vertelde hij in Veronica Inside.


Vanochtend werden in alle vroegte zeven mannen aangehouden als verdachten van deze strafbare feiten. Het onderzoeksteam sluit niet uit dat er nog andere overvallen en inbraken aan deze verdachten kunnen worden gelinkt,

De invallen vonden plaats in acht woningen in Rotterdam en Ridderkerk en werden uitgevoerd door leden van Arrestatieteams en het Team Parate Eenheid. De mannen die werden aangehouden variëren in leeftijd van 19 tot 24 jaar. Zij worden er van verdacht betrokken te zijn bij diverse woninginbraken en overvallen in Rotterdam, Dordrecht, Krimpen aan den IJssel, Rockanje, Hendrik Ido Ambacht, Mijnsheerenland en Uden (Brabant). De verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau en daar ingesloten voor verhoor.

Bij de huiszoekingen werden diverse goederen in beslag genomen, waaronder een auto, dure horloges en sieraden, geld, nieuwe designerkleding en –tassen en munitie. Daarnaast werden verschillende gegevensdragers en inbrekersgereedschap in beslag genomen.

Het onderzoek naar de woninginbraken en overvallen startte enkele maanden geleden, nadat rechercheurs van het Regionaal Team Overvallen (RTO) Rotterdam een patroon zagen in de werkwijze en de beoogde buit. Arjan de Zwart, hoofd Dienst Regionale Recherche: “Het was de verdachten steeds te doen om dure horloges, sieraden en geld. Ze wisten tonnen aan buit te maken. De verdachten gingen daarbij bovendien geweld niet uit de weg. In enkele gevallen gebruikten zij een vuurwapen om de slachtoffers te bedreigen of werden de slachtoffers mishandeld.”

“Met deze aanhoudingen is een belangrijke stap gezet in het onderzoek naar de inbraken en overvallen. We zijn blij dat we de slachtoffers hierover persoonlijk hebben kunnen informeren. De verdachten zijn nu ingesloten en zitten in volledige beperking. Dat houdt in dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Het onderzoek is echter nog niet afgesloten en meer aanhoudingen worden zeker niet uitgesloten” , besluit De Zwart.De aangehouden verdachten zitten in volledige beperking. Dat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.

Bron: misdaadjournalist.nl