‘POETIN is terminaal ziek’ (heeft een vorm van niet te genezen bloedkanker)

0

Tijdens de 9 mei-parade krijgt Poetin als enige een dekentje en lijkt mank te lopen (Beeld: CP)

Russisch president Poetin is terminaal ziek. Dat meldt het tijdschrift New Lines op basis van een audio-opname van een oligarch die dicht bij het Kremlin staat en zegt dat de Russische president aan een vorm van niet te genezen bloedkanker lijdt.


In de audio-opname waarop New Lines zich baseert is te horen dat er een “topgeheime nota” is gestuurd door het hoofdkwartier van de FSB, de Russische binnenlandse veiligheidsdienst, naar al zijn regionale directeuren.

Christo Grozev, hoofd onderzoek bij Bellingcat, een onderzoeksjournalistiek netwerk daarover: “De nota droeg de regionale leiders op om geruchten over de terminale toestand van de president te ontkennen en te negeren. De directeuren kregen verder de opdracht om eventuele geruchten hierover die zich binnen de lokale FSB-eenheden zouden verspreiden staalhard te ontkennen.”


New Lines wijst met met gedetailleerde bewijzen op de schijnbare fysieke aandoeningen waaraan de Russische leider lijdt. Het tijdschrift verwijst ook naar zijn veranderde uiterlijk, inclusief het feit dat zijn gezicht de laatste tijd aanzienlijk gezwollen is. Dat zou wijzen dat Poetin zware medicatie neem, waaronder waarschijnlijk Cortisone, een medicijn waarvan bekend is dat het heel wat neveneffecten heeft.

Feit is dat Poetin vroeger een fit en atletisch uiterlijk had.