POES PIP met meer dan 10 kogels in kopje teruggevonden: ‘Dat iemand dit een dier kan aandoen’

0

In het Brabantse Haps is poes Pip teruggevonden met maar liefst 13 kogels uit een luchtbuks in zijn lijfje, waarvan 10 in zijn kopje. Pip heeft de aanval overleefd, maar het baasje doet nu alles om de dader op te sporen.

“Een heel lieve, aanhankelijke poes. Als je haar naam roept, komt ze gelijk”, stond op de flyer van Jacqueline Bens geschreven, toen haar poes was verdwenen. Afgelopen donderdag kwam Pip weer thuis. Pip had maar liefst 13 kogels in het lijf, voornamelijk in haar kopje.


De dierenarts kon de kogels, waarschijnlijk uit een luchtbuks, er niet allemaal uithalen. Drie kogels zitten te diep. Het is nog maar de vraag of het dier dat zal overleven. “Het gevaar van overlijden is er nog steeds”, zegt de eigenares tegen De Telegraaf. “Het is een kwestie van afwachten.”

“Als iemand problemen heeft met de kat, dan kan diegene toch met mij in gesprek gaan”, vraagt Jacueline zich af. Op Facebook schrijft de Brabantse dat ze aangifte doet en dat ze aan de andere buurtbewoners hulp wil vragen: “We willen natuurlijk als eerste iedereen waarschuwen dat ook wij in Haps een verschrikkelijk persoon hebben wonen die dit dieren aan kan doen. Maar m’n vraag aan jullie is, wie heeft iets gezien of gehoord? Voor er nog meer dieren slachtoffer worden.”