Plande Sergio Herman zorgvuldig zijn scheiding van Ellemieke?

0

Ellemieke en Sergio (FOTO: MIJN POP-UPRESTAURANT 2016)

Sergio Herman lijkt zijn scheiding van Ellemieke Vermolen terdege te hebben voorbereid. Op het moment dat de echtbreuk wereldkundig werd had de topkok in de 20 jaar jongere Chanal Joppert al een nieuwe liefde gevonden en de plannen voor een nieuw te bouwen eigen huis in Zeeland waren ook al gemaakt. En dat allemaal volgens het nieuwe credo dat de coronacrisis hem leerde: “Ik ben meer aan mezelf gaan denken, en dat wil ik nog veel meer doen in de toekomst. Ik ga nóg egoïstischer worden”.


Amper vier maanden na zijn stukgelopen huwelijk met Ellemieke Vermolen woont de Zeeuwse sterrenchef Sergio Herman al samen met zijn nieuwe liefde, de twintig jaar jongere Chanel Joppart, in De Panne, de meest westelijke plaats van België en de meest zuidelijke badplaats aan de Belgische Kust. Maar lang zal dat niet zijn, want inmiddels heeft de kok zijn plannen bekendgemaakt om een oude boerenschuur en woonhuis in het Zeeuwse Terhofstede tegen de vlakte te gooien. Ervoor in de plaats komt een modern, houten huis met rieten dak, waar Herman met zijn jonge liefde gaat wonen.

Hoewel er op het stuk grond geen restaurant komt, wil Sergio Herman er tien dagen per maand wel betalende gasten ontvangen voor een culinaire beleving. Die culinaire beleving is voorbehouden aan gasten van de topkok. ‘Het concept gaat uit van het principe van uitnodiging’, staat in het bestemmingsplan. Die gasten worden ontvangen in The Barn, de plek waar nu nog de oude boerenschuur staat. Ook komt er plek waar Sergio met andere koks en kunstenaars wil gaan filosoferen over eten, kunst en het leven.


Nadenken over het leven, en in het bijzonder zijn eigen leven, deed Herman ook tijdens de coronapandemie. Daar had hij ook alle tijd voor, want zijn vijf restaurants Pure C, Blueness en AIRrepublic in Cadzand, en The Jane en Le Pristine in Antwerpen waren sinds april 2020 voor het merendeel van de tijd verplicht gesloten in het jaar dat hij 50 werd. Hij kwam, zo vertelde hij vorige maand in het Vlaamse tv-programma Telefacts, tot de conclusie dat het allemaal anders moest. “Ik wil niet zeggen dat de tijd dringt, maar hij is nu wel kostbaarder dan toen ik 25 was. Ik ben meer aan mezelf gaan denken, en dat wil ik nog veel meer doen in de toekomst. Ik ga nóg egoïstischer worden”, vertelde hij. “Dat is niet heftig, dat is gewoon realistisch. Ik vind het heerlijk dat ik dat gewoon voor mezelf kan beslissen. Aan mezelf denken, leuke dingen doen… En dingen die ik niet wil doen, ga ik ook niet meer doen.”

Leuke dingen deed hij toen al een tijdje niet meer met Ellemieke Vermolen, de moeder van zijn twee zonen, maar met de twintig jaar jongere Chanel Joppart, de vrouw die qua uiterlijk veel van Ellemieke weg heeft. Het bedrog moet voor Ellemieke als een verrassing gekomen zijn, want waar Herman tijdens het laatste jaar van zijn huwelijk al met andere zaken bezig was was er voor Ellemieke, blijkbaar nog geen vuiltje aan de lucht. In het Vlaamse weekblad Humo zei ze zelfs de eerste lockdown hun huwelijk zelfs deugd had gedaan. “Voor mij was dat een héél fijne tijd”, vertelde ze. “Sergio was twee weken thuis, bijna drie zelfs.” ()“We werden gedwongen om onszelf af te vragen: wat is er nu echt belangrijk in het leven? Mijn antwoord op die vraag is simpel: ons gezin.”

Voor man Sergio Herman lag dat blijkbaar toch anders. Eind vorig jaar nam hij afscheid van vrouw en twee zonen. Dat er een nieuwe liefde in zijn leven was hield Sergio geheim voor de buitenwereld. Dat er een ander vrouw was werd duidelijk door de coronamaatregelen. Sergio Herman, met naast zich een vrouw, werd begin april door de Belgische politie aangehouden in de Vlaamse badplaats De Panne wegens overtreding van de avondklok. Om 02.00 ’s nachts besloot Herman het bevel tot stoppen te negeren, maar een opgetrommelde tweede politiewagen wist hem wel tot stoppen te dwingen waarna ook bleek dat de kok een beetje teveel gedronken had. Sergio Herman verklaarde op weg te zijn naar het huis van de vrouw die naast hem zat op de passagiersstoel.

Die vrouw kreeg nog geen maand later ook een naam toen de Zeeuwse sterrenchef werd gezien, en gefotografeerd, tijdens een romantisch etentje op Ibiza waar hij op het terras van restaurant ‘Es Xarcu’, een sprookjesachtige plek in de baai van Jondal, niet onder stoelen of banken stak dat het hier zijn nieuwe geliefde betrof. Gasten aan belendende tafels konden niet missen dat hij zijn partner overlaadde met kussen, knuffels en zelfs een publieke voetmassage gaf. De vrouw kreeg na publicatie van de foto’s ook een naam. Het bleek het West-Vlaamse model Chanel Joppart (30), afkomstig uit een bekende horecafamilie aan de Belgische kust die met haar zus ook een restaurant Coco Bar & Food irunt in De Panne.

Voor Ellemieke Vermolen moeten de foto’s waar haar Sergio de voeten zijn nieuwe geliefde masseert op het Spaanse eiland extra pijnlijk zijn geweest, want Ibiza was hun eiland. Ze werd dertien jaar geleden door haar kok zelfs ten huwelijk gevraagd op Ibiza. “Sergio stelde voor om naar een plek te zwemmen waar hippies vroeger full moon-feesten gaven”, zei Ellemieke daarover. “Ik sprong meteen in het water en riep: Wie er het eerste is, wint. Maar hij ging heel rustig dat trappetje af. Ik riep: Schiet eens op, normaal ben je toch zo fanatiek. Toen begon hij vreemd te zwemmen met één arm. Ik begreep er niks van. Tot we op de rots waren en hij het doosje met die hele mooie ring boven haalde. Wil je met me trouwen? Je bent de liefde van mijn leven.’Dat ‘liefde van mijn leven’ bleek een houdbaarheidsdatum van dertien jaar te hebben gehad. houdbaar. Ellemieke Vermolen lijkt inmiddels ook weer kracht te hebben om met haar (single)-leven verder te gaan getuige haar “Een sterke vrouw zoekt geen wraak. Ze gaat verder en laat karma haar vuile werk opknappen” op Instagram.