Phil Bee wint Voice Senior en vraagt op podium vriendin Jaqueline ten huwelijk (en ze zei JA)

0

Phil Bee heeft de vierde editie van The Voice Senior gewonnen. De zanger kreeg van alle acht finalisten de meeste stemmen en verraste door na zijn overwinning zijn vriendin Jacqueline op het podium te roepen en haar ten huwelijk te vragen. Ze zei ja.

Phil Bee (62) werd gecoacht door Frans Bauer en zong in de finale het nummer When A Man Loves A Woman. het bleek een toepasselijke tekst. Op het moment dat Martijn Krabbé en Lieke van Lexmond de show wilden afsluiten greep winnaar Phil Bee, de trofee in de rechterhand, naar de microfoon en zei: “Ik heb nog één dingetje… en vroeg vriendin Jacqueline even naar voren te komen. Op het podium ging de blueszanger op één knie voor ‘de liefste vrouw ter wereld’. Die liefste vrouw sloeg de handen voor haar gezicht en zei ja.


Het bleek een goed voorbereide actie zo vertelde de zanger na afloop Hij kreeg gaandeweg de opnamen, die al eerder dit jaar plaatsvonden, het idee om een huwelijksaanzoek te doen. “Ik dacht ineens: het zal toch niet zo zijn dat ik in de finale kom. Ik ben wel heel ambitieus en ik wil voor het hoogste gaan, maar ik nam het niet voor lief. Maar op een gegeven moment kreeg ik wel door dat ik echt kans maakte.”

“Wat is nou een mooier moment om mijn vriendin ten huwelijk te vragen dan na het winnen van de finale?” De eerder getrouwde zanger had niet verwacht ooit nog in het huwelijk te zullen treden. “Ik vond samenwonen al een heel ding, maar het gaat eigenlijk hartstikke goed.”


Volgens presentator Martijn Krabbé was vrijdagavond de eerste keer dat er een huwelijksaanzoek wordt gedaan door een winnaar op het podium van The Voice.