BINNENKIJKEN in het duurste huis ter wereld 392 MILJOEN of 681.000 euro PER VIERKANTE METER

0
Voor 681.000 euro koop je zelfs in Amsterdam nog wel een leuk optrekje, maar niet op The Peak in Hongkong. Daar krijg je voor die duizelingwekkende 681.000 euro precies een vierkante meter. Omdat het pand dat te koop staat 575m2 groot is moet je dus net geen 447 miljoen dollar, 392 miljoen euro, ar neertellen om je de trotse eigenaar van het pand te mogen noemen, maar dan woon je wel in het duurste huis ter wereld. En dat is toch ook wat waard? EVEN BINNENKIJKEN?

De peperdure villa staat in de exclusieve wijk The Peak in Hongkong. De villa met buitenzwembad dateert uit 1991 en heeft slechts amper vier slaapkamers, maar dan weer wel allemaal met eigen zwembad. De garage, met plek voor twee wagens, is dan weer niet al te groot. De villa telt 575 vierkante meters, wat omgerekend komt op een prijs van 681.000 euro voor 1 m2. De villa staat op een lapje grond van 15 are groot.


Als de vraagprijs van 392 miljoen euro wordt betaald dan wordt het pand het duurste huis ter wereld. Het wordt nog spannend, want in Frankrijk aan de Côte d’Azur staat Villa Les Cèdres, te koop voor 350 miljoen euro. Dat historisch pand heeft 14 kamers en een eigen, unieke, botanische tuin.

Dat de villa in Hongkong zo duur is heeft alles te maken met de locatie op de helling van The Peak of Victoria Peak, de hoogste heuvel van Hongkong en de meest exclusieve wijk van de stadstaat. Er staan parkeerplekken te koop voor 600.000 euro.


Mocht u interesse hebben de villa te koop bij de vastgoedtak van het veilinghuis Christie’s, Christie’s International Real Estate. De eigenaar is het management van de Aziatische holding Chuang’s Consortium International dat er in 2004 16 miljoen euro voor neertelde.