Peter R. de Vries: ‘Voor mij persoonlijk staat het vast dat Quincy Promes zelf gestoken heeft’

0

Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022

Peter R. de Vries zegt dat het voor hem persoonlijk staat het vast dat het ex Ajacied en Oranjespeler Quincy Promes zelf is geweest die zijn neef gestoken heeft. “Ik moet zeggen dat het voor hem er niet goed uitziet”, zegt De Vries. “Ik weet daar toevallig vrij veel van. Ik volg dat en heb contact met betrokkenen. Voor mij persoonlijk staat het vast dat hij betrokken is geweest bij die steekpartij. Hij heeft zelf gestoken, zoals ik het verhaal ken.”

“De rechter moet er uiteindelijk over oordelen”, vervolgt hij bij VoetbalTijd. “Maar als misdaadverslaggever die zich in de zaak verdiept heeft, ziet dit er voor hem niet goed uit. Ik denk dat Ajax daar ook achter is gekomen en dat dat de reden is geweest dat hij op een gegeven moment niet meer werd opgesteld en dat ze heel blij waren dat hij naar Moskou ging.”


De kous is, volgens De Vries, nog niet af voor Promes. “Daarmee eindigt het verhaal natuurlijk niet, want die zaak loopt nog door. Er zal op enig moment ongetwijfeld een rechtszitting komen, daar ben ik van overtuigd. Dan is de vraag of hij daar naartoe komt. Komt hij niet, dan kan hij bij versterk veroordeeld worden.”

“Als die veroordeling onherroepelijk is, betekent dat dat hij vanaf dat moment niet meer kan reizen. Een voetballer die niet meer kan reizen, dat is niet te doen. Dus er hangen hem echt nog wel moeilijke tijden boven het hoofd”, aldus De Vries.


Share.