Pagina titel ...

Peter R. de Vries overtuigt na zijn dood documentairemaakster Jessica Villerius moeilijke film te gaan maken

0

Documentairemaker Jessica Villerius heeft deze week een onverwachts duwtje in de rug gekregen van Peter R. de Vries, de misdaadverslaggever die op 15 juli overleed na een aanslag op zijn leven ruim een week eerder. De boodschap van De Vries maakt dat Jessica niet meer twijfelt over een nieuwe stap in haar leven.

‘Ik ben niet gelovig, maar geloof wel dat toeval niet bestaat. Daar heb ik te veel moois voor zien gebeuren’, begint Villerius haar verhaal op Instagram. ‘Dat ervoer ik ook weer vanmiddag, net toen ik had besloten een nieuw, lastig traject niet te gaan doen.’

‘Ik wilde die docu graag maken, maar wist dat het weer veel van mij zou vragen’, schrijft ze op Instagram. Vervolgens crashte haar laptop wat Villerius zag als een teken. ‘Terwijl ik een recovery draai en alles weer terugzet, valt mijn oog op een krat misdaadboeken. Een daarvan was dit boek, ‘De R van Rebel’.’ De documentairemaker kreeg het boek cadeau van Peter R. de Vries, nadat ze samen een zaak hadden bekeken.

‘Vaak schreef hij iets persoonlijks in zijn eigen boeken. Soms kwam ik pas jaren later achter dat hij bij mij op kantoor in boeken van hemzelf een voorwoordje had geschreven, als ik blijkbaar even niet oplette.’

Dat geldt ook voor het desbetreffende boek dat Villerius dinsdag terugvond. ‘Want ik had het nog nooit gezien. Tot vandaag.’ Na het lezen van het persoonlijke bericht is ze standvastig. ‘Ik heb besloten dat ik die moeilijke film tóch ga maken.’

Op de eerste bladzijde van het boek krabbelde Peter R. de Vries in februari 2014 het volgende: ‘Voor Jessica V. Oók ook rebel! Met veel liefs, Peter R. de V.’


 

Comments are closed.

");pageTracker._trackPageview();