‘Peter R. de Vries niet bij kennis, maar haalt zelfstandig adem en heeft polsslag’

0

Peter R. de Vries vecht nog altijd voor zijn leven. De misdaadverslaggever die afgelopen dinsdag in Amsterdam werd neergeschoten haalt zelfstandig adem, heeft een polsslag, maar is nog niet bij kennis. Zijn gezondheidssituatie is nog steeds kritiek.

Het AD en Het Parool schrijven: “De toestand van Peter R. de Vries is volgens ­ingewijden kritiek, maar stabiel. Hij haalt zelfstandig adem en heeft een polsslag, maar is nog niet bij bewustzijn.”


Mogelijk wordt de gezondheidsschade pas geheel inzichtelijk als Peter weer bij kennis is. “Het is onduidelijk hoeveel hersenschade hij heeft opgelopen”, melden de twee kranten.

RTL Boulevard opende gisterenavond met de gezondheidssituatie van collega Peter R. de Vries. Presentatrice Marieke Elsinga: “We beginnen deze uitzending met toch eigenlijk het allerbelangrijkste en het enige wat er op dit moment toe doet. Wat ons en natuurlijk ook de rest van Nederland ontzettend bezighoudt is de gezondheidstoestand van Peter. Luuk, we hebben contact met de familie en jij kan er meer over vertellen.”


Collega Luuk Ikink las de verklaring van Peters familie voor. “De situatie van Peter is op dit moment ongewijzigd. Veel blijft onzeker. Er zal tijd overheen gaan voordat er meer duidelijkheid komt. Wij zijn blij met de goede zorg die hij krijgt.”

Luuk Ikkink vervolgde met: “Het is echt een moment van afwachten en duimendraaien. Er moet tijd overheen gaan, dat is het.”

De twee mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij het neerschieten van misdaadverslaggever Peter R. de Vries worden vandaag, vrijdag, voorgeleid. De rechter-commissaris bepaalt dan of de hechtenis langer gaat duren. De rechter-commissaris kan de hechtenis met maximaal twee weken verlengen. Na die veertien dagen kan bij zware verdenkingen een voorgeleiding volgen voor de raadkamer van de rechtbank.

De verdachten zijn de 35-jarige Pool Kamil E. uit Maurik en de 21-jarige Rotterdammer Delano G. De politie ziet G. als de vermoedelijke schutter. Hij kwam als tiener meerdere malen in aanraking met de politie en werd als 17-jarige tot tien maanden jeugddetentie veroordeeld.

De Telegraaf linkt G. aan een verdachte in de strafzaak 26Koper, een onderzoek naar een groep die weer in verband wordt gebracht met Ridouan Taghi. De krant meldt dat Delano G. een neef is van Jaouad W., de hoofdverdachte in die zaak.