PETER R. DE VRIES in zijn emotionele afcheidsbrief: ‘Blijf wie je bent… houd als het nodig is je rug recht’

0

Peter R. de Vries, die op 6 juli 2021 in Amsterdam op straat werd neergeschoten en ruim een week later overleed in het ziekenhuis heeft in zijn afscheidsbrief zijn kinderen meegegeven dat ze zichzelf moeten blijven en hun rug recht moeten houden. Royce las de brief van zes kantjes samen met zijn moeder in het ziekenhuis.

Dat vertelt Royce de Vries in zijn nieuwe boek Ik beloof je dat ik honderd word. “Blijf wie je bent… houd als het nodig is je rug recht, kom op voor zwakkeren en minderheden, zeg eerlijk wat je vindt en luister naar je rechtvaardigheidsgevoel. En breng dat weer over naar je kinderen”, schreef Peter in de brief die al klaar lag voor het geval hem iets zou overkomen.


De laatste regels in de brief zijn een boodschap over de moeder van zijn kinderen Royce en Kelly, Jacqueline. “Ik hoop dat jullie voor mama altijd een enorme steun blijven”, schrijft Peter. De twee waren gescheiden, maar bleven elkaars beste vrienden.

Zoon Royce zegt in het  AD. “Ik vind het gewoon zo heel liefdevol naar mijn moeder”, zegt hij. “‘Ik hoop dat jullie voor mama altijd een enorme steun blijven’. Het klinkt alsof het een opdracht is, een opgave. Maar dat is het natuurlijk helemaal niet.”


In het laatste anderhalf jaar van zijn leven hield Peter R. de Vries een geheim logboek bij, waarin hij beschrijft hoe hij vertrouwensman van de kroongetuige was. Volgens zijn zoon Royce is het logboek  ‘onthullend en onthutsend’.