Peter R. de Vries blijft lekker thuis – ‘Ik zie het niet zitten om met een mondkapje op de luchthaven te staan’

0

Vroeger was hij misdaadverslaggever en anno 2020 geeft hij tegen betaling overal een mening over. Dus ook over op vakantie gaan in coronatijd. Nu dat is aan De Vries niet besteed. Laatst verbleef ik een weekend in een hotel in België, en moest ik in verband met de coronamaatregelen om 10 uur ’s avonds opgeven hoe laat ik de volgende dag wilde ontbijten en wat precies. Daar heb ik echt geen zin in op mijn vakantie.

De Vries doet zijn ontboezemingen over op vakantie gaan in coronatijd vandaag in de Volkskrant. daarin zegt hij: “Als ik op een zomerse dag aan het wielrennen ben. Gisteravond heb ik 75 kilometer langs allerlei plekjes gefietst en dan denk ik: tjongejonge, wat een mooi land is Nederland eigenlijk. Door het coronavirus heb ik geen zin om een gewone vakantie te boeken, er zit te veel gedoe omheen. Ik zie het niet zitten om met een mondkapje op de luchthaven te staan. Laatst verbleef ik een weekend in een hotel in België, en moest ik in verband met de coronamaatregelen om 10 uur ’s avonds opgeven hoe laat ik de volgende dag wilde ontbijten en wat precies. Daar heb ik echt geen zin in op mijn vakantie. Dus ik ga dit jaar geen echte vakantie doen.’


Wat een echte vakantie is voor De Vries? ‘Dat je naar een ander land gaat. Ik heb vrij veel tripjes gemaakt, maar er ontbreken nog landen op mijn lijstje. Ik ben bezig om honderd bezochte landen te halen, daar maak ik een beetje een projectje van. Ik ben in negentig landen geweest en ik heb op de wereldkaart gekeken waar ik nog naartoe wil om de honderd vol te maken.’

‘Ik wil bijvoorbeeld nog naar Argentinië, Brazilië, China, en Japan. Daarnaast ben ik ook aan het kijken hoe ik dichterbij nog makkelijk wat landjes kan scoren. Dus verleden jaar heb ik op de Balkan vrij veel landen bezocht.’