Peter Koelewijn: ‘Je kunt Glennis Grace natuurlijk nooit een ster noemen, want dan had ze Voice of America wel gewonnen.

0

Kom van het Dak af-zanger, producent en radio-dj Peter Koelewijn zegt dat de nieuwe Vocie Of Holland-coach Glennis Grace een ster noemen omdat ze als kandidaat meegedaan heeft aan The Voice of America een gotspe is. Koelewijn: “Is ze daarna een ster geworden in Amerika? Je kunt dat natuurlijk nooit een ster noemen, want dan had ze . Ik hoor dat wel vaker over artiesten die het hier misschien niet zo hebben gemaakt, die dan zeggen dat ze in Roemenië of Tsjechië een ster zijn. Het zal wel, maar ik vind dat sterke verhalen.’

Peter Koelewijn kent Glennis Grace al jaren vertelt hij in Nieuwe Revu. “De eerste keer dat ik met Glennis te maken kreeg, had ik een liedje opgenomen met een Belgische zanger en daar zocht ik een zangeres bij. Daar had ik Glennis voor gevraagd en ze deed dat heel goed. Maar de manager van de artiest waar het om draaide, wilde het toch liever met een Belgische artiest doen, dus uiteindelijk ging ons idee niet door.”


Jaren laten kruisten hun wegen zich opnieuw bij het tv-programma Beste Zangers. “In 2011 hebben Glennis en ik tegelijk meegedaan aan De Beste Zangers. Naast het feit dat ze een ontzettend mooie vrouw is, is ze ook een buitengewoon goede zangeres. Vinden sommigen Glennis arrogant? Daar heb ik niks van gemerkt. Voor en achter de schermen van dat programma haalde niemand het in z’n hoofd om sterallures te hebben, want we waren met artiesten onderling. Als er iemand pretenties of een onaardig karakter zou hebben, zou de rest van de groep hebben gezegd: “Ga jij eens lekker buiten spelen!” Dat hoefde je daar echt niet te flikken, dan ben je gelijk een outcast.

Volgens Koelewijn heeft Glennis Grace veel, zoniet alles, aan de Beste Zangers te danken. “Dat programma heeft haar overigens wel gered. Ze zong dat nummer van Xander de Buisonjé, Afscheid, op onnavolgbare wijze. Dat werd opnieuw een hit, dat was eigenlijk een toevalstreffer voor haar, want we zongen immers allemaal elkaars liedjes. Daarvoor was ze allang zangeres, maar op de een of andere manier wilde het gewoon niet lukken. Ze is dus schatplichtig aan Xander en aan het programma. Daarna heb ik haar carrière niet zo gevolgd, maar ik verbaas me er wel over dat ze niet echt grote hits meer heeft gehad.”