PANIEK?! PETER GILLIS zet zijn drie kinderen op straat bij zijn Belgische parken

0

Peter Gillis heeft zijn kinderen, Mark, Ruud en Inge, aan de dijk gezet door ze te ontslaan als bestuurders bij zijn Belgische parken.

De kinderen van vakantieparkenmiljonair Peter Gillis zitten sinds een maand niet meer in het bestuur van zijn Belgische parken. Zonen Mark en Ruud en dochter Inge zijn recent ‘ontslagen’, zo schrijft het AD. Vader Peter is voortaan de enige verantwoordelijke.


Dat blijkt uit diverse stukken die woensdag zijn gepubliceerd door het Belgische Staatsblad die door de krant zijn ingezien. Gillis heeft vijf naamloze vennootschappen,  Oostappen Groep NV, de drie vakantieparken Hengelhoef, Blauwe Meer en Parelstrand en de Expo Houthalen, bij onze zuiderburen op zijn naam staan en één bv, de overdekte vrije markt Kelchterhoef.

Wat de reden is voor Gillis om zijn kinderen uit het bestuur te halen is onduidelijk. Volgens het AD zou het kunnen zijn dat hij Mark, Ruud en Inge uit de wind wil houden omdat hijzelf al tijden onder de loep van diverse autoriteiten en zijn imperium steeds verder afbrokkelt. Gillis zelf is benoemd tot ‘niet-statutair bestuurder’. Dat maakt lastiger om iemand persoonlijk aansprakelijk te stellen.


Bij zijn bedrijven in Nederland, o.a. de Oostappen Groep bv en de parken Prinsenmeer en De Berckt in Baarlo, is en blijft Gillis de enige bestuurder. Zijn kinderen hebben hier geen enkele bestuursfunctie bekleed.