PETER GILLIS wil Gouden Televizier-Ring winnen, maar moet eerst 250.000 euro betalen: gemeente Peel en Maas start invorderingstraject

0

De gemeente Peel en Maas start een invorderingstraject om Oostappen Groep van Peter Gillis een opgelegde dwangsom van 250.000 euro voor het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten te laten betalen. Gillis zelf lijkt niet onder de indruk. Hij roept zijn volgers op Instagram op om zijn Massa is Kassa te stemmen omdat hij de Gouden Televizier-Ring wil winnen.

Gillis kreeg de boete van een kwart miljoen omdat er tussen 2020 en 2022 illegaal arbeidsmigranten op vakantiepark De Berckt in Baarlo verbleven. Gillis betaalde die dwangsom niet omdat de gemeente er volgens hem ‘geen recht’ op had.


Kort nadat Peel en Maas in juni kenbaar maakte de dwangsom op te leggen aan Oostappen, stuurde Gillis de arbeidsmigranten die op De Berckt woonden van het park af. Het ging volgens Gillis slechts om ‘een handjevol’. Volgens de procedures kan Oostappen nog bezwaar maken tegen het voornemen van de gemeente om het geld te gaan invorderen.

Gillis kwam de afgelopen weken ook in het nieuws omdat hij ervan wordt verdacht zijn vriendin Nicol Kremers te hebben mishandeld. De 60-jarige realityster ontkende eerst, maar toen bleek dat hij voor de rechter moet verschijnen, gaf het stel toe dat er inderdaad iets was gebeurd. Kremers zou volgens het OM geen aangifte hebben gedaan, maar wel een belastende verklaring hebben afgelegd.


Gillis is vandaag een actie begonnen om de Gouden Televizier-Ring te winnen met zijn Massa is Kassa. Op Instagram roept hij de mensen op om te gaan stemmen op Massa is Kassa. “Hatseflats!! Stem Familie Gillis: Massa is Kassa in de strijd om de Gouden Televizier-Ring. Dankzij jullie support zijn we terecht gekomen in deze felbegeerde nominatieronde… De drie programma’s met de meeste stemmen verschijnen op het Gouden Televizier-Ring Gala! 🤩 Op naar de ring.”

De reacties onder zijn Instagram-post liegen er niet om. ‘Als het nou om een prijs voor de grootste leugenaar ging, ja dan had ik zeker op jou gestemd’, schrijft iemand. Een ander: ‘Nee sorry maar Lil Kleine moest door zijn acties door het stof dus ik ga er echt niet in mee dat jij nu genomineerd bent voor een Televizier-Ring. Ik vind het werkelijk beschamend.’