Peter Gillis: ‘Vuile caravan? Je hebt pech gehad (en dat condoom in de speeltuin: dat keur ik niet goed)’

0

Massa is Kassa-ster Peter Gillis zou na kritiek over stinkende bende in de huisjes en caravans die hij verhuurt, sluiten om ze een opfrisbeurt te geven. Nu, dat is dan maar deels gelukt. Uit een bezoekje aan zijn parken Hengelhoef en Parelstrand bleek dat er maar weinig veranderd is of het moet het condoom in de zandbak voor de kinderen zijn….

Namens de Vlaamse krant het Belang van Limburg boekt Hanne De Belie, in gezelschap van haar twee kinderen en oma,  twee weekendjes ‘Gillis’. Eerst doet Hanne vakantiepark Hengelhoef in Houthalen-Helchteren aan. “Hoewel in sommige recensies gesproken wordt over “onbeschoft personeel”, worden we hartelijk ontvangen. Een goed begin dus: er is hoop. Maar die slinkt als sneeuw voor de zon wanneer we niet veel later met onze sleutelkaart de deur van onze stacaravan open bliepen, schrijft Hanna in de krant.


Wat is aan de hand? Hanna: “Een muffe walm komt ons tegemoet. Vergane glorie, dat is duidelijk. Een eerste check-up van toilet, koelkast en microgolfoven is wel goed: die zijn netjes gepoetst. De keuken is oud, maar al bij al proper. Maar dan: de slaapkamers. Hoewel de kinderen vooraf nog discussiëren over wie boven in het stapelbed mag liggen, kiezen ze nu resoluut voor de kamer zónder stapelbed. “Ik wil niet in die vieze kamer slapen”, klinkt het vastberaden. De waarheid komt uit een kindermond. Het kamertje is niet enkel een claustrofobisch kruipkot. De muren zitten vol grote vegen en vlekken, en ook de matrassen zijn vuil.”

Klagen helpt. “Gelukkig kregen we een ‘upgrade’ naar een caravan van zes personen, en kan de deur van dat vies kot dicht voor de rest van ons weekend. Niet dat de andere slaapkamers veel beter zijn: ook daar zitten de veel te smalle matrassen vol gaten en vlekken, is het bed stuk en hier en daar zijn scheuren in de grauwe muurbekleding. Ik heb mijn bus Dettol-spray dus niet voor niets bij: Dettol all over the place, en ramen open om te verluchten.


Hanna’s conclusie
Hartelijk personeel. Keuken en wc netjes gepoetst. Geslaagde opfrissing zwembad. Propere binnenspeeltuin. Restaurant is oké.

MAAR…
De caravans zijn vergane glorie. Muffe geur en stinkende kast. Kruipkot als kinderkamer. Matras met gaten. Muren en zitbank vol vlekken.

Hanna’s volgende bezoekje is aan het Parelstrand in Lommel, één van de vakantieparken die tot vorig jaar dienst deden als asielcentrum. Én het park waar twee agenten undercover gingen om drugsbaron Janus Van Wesenbeeck te vatten in de serie Undercover.

Hanna: “Ook hier liegen de recensies er niet om: oud, vies, en arbeidsmigranten die er wonen en het vakantiegevoel verpesten.” In Parelstrand betaalt Hanna 102 euro voor een weekendje. Ook hier beoordeeld Hanna de gehuurde caravan. “Even oud, maar zonder vuile vegen of gaten in de muren. Geen vies kamertje, matrassen nieuwer en netter, en ook de koelkast en wc zijn proper. Tot zover het goede nieuws. Ook hier hangt dezelfde muffe geur, zit de tafel vol brandgaten van sigaretten, en het trapje naar de deur op z’n minst gezegd wankel. ”

En dan volgt nog een verrassing… “Voor we op restaurant gaan, wil dochterlief nog even spelen in de speelzone tegenover het horecagedeelte. Met minigolf, springkussen en een speeltuintje dat er best leuk uitziet. Een beetje vuil, maar oké. Terwijl het kind enthousiast naar boven klimt om van een van de glijbanen naar beneden te roetsjen, zie ik naast me een gebruikt condoom in het zand liggen. Speeltuin + gebruikt condoom = walging. Tot zover het spelen.”Hanna besluit maar niet te blijven slapen. “Er is geen zwembad om de ranzigheid te doen vergeten. Als zowat de enige vakantiegasten met kind voelen we ons niet bepaald op ons gemak. Of die seizoensarbeiders ‘s nachts effectief de boel op stelten zetten: dat weten we niet. Maar na onze aanwezigheid van een paar uur én condoom op de speeltuin, weten we genoeg: dit is niet de plaats om met een kind van zes te overnachten. Laat staan vakantie te vieren. Tot zover: undercoveroperatie Parelstrand. Hatseflats: naar ons eigen bed.

Hanna’s conclusie
Caravans properder dan Hengelhoef.

MAAR
Dezelfde muffe geur. Gebruikt condoom in de zandbak, Geen vakantiegevoel door arbeidsmigranten.

De reactie  van Gillis? “Dat condoom in de speeltuin: dat keur ik niet goed. En die caravan: als het echt een oud vies ding was, dan heb je pech gehad. Zo’n accommodatie mag niet in de verhuur zitten.”

De Massa is Kassa-ster biedt Hanna nog wel een rondleiding aan door een van zijn parken. Volgens Peter Gillis heeft hij plannen om Hengelhoef verder aan te pakken.