PETER GILLIS verder in het nauw: opnieuw horecavergunning vakantiepark afgepakt

0

Ook de horeca van het Oostappen Vakantiepark De Berckt in Baarlo van Peter Gillis moet sluiten. De vakantieparken in Arnhem, Soerendonk en Valkenswaard raakten al eerder hun horecavergunning kwijt. Aanleiding is onderzoek op grond van de Wet Bibob, een beoordeling van de integriteit om te voorkomen dat vergunningen voor bijvoorbeeld criminele activiteiten kunnen worden gebruikt.

Op 4 augustus is het bedrijf van Peter Gillis, bekend van het tv-programma Massa is kassa, al door burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo op de hoogte gesteld van het voornemen de horecavergunningen in te trekken. Een ingediende zienswijze daartegen heeft niet tot een ander besluit geleid, meldt de gemeente Peel en Maas.


“Dit besluit kan voor Oostappen Vakantiepark De Berckt niet als een verrassing komen. De procedure loopt al zo’n twee maanden en bovendien zijn ook in andere gemeenten de horecavergunningen voor vakantieparken van de Oostappen Groep ingetrokken vanwege de Wet Bibob”, zegt Delissen-van Tongerlo tegen De Limburger.  Eerder verloor Gillis rechtszaken over het intrekken van de horecavergunning voor zijn parken in Soerendonk, Valkenswaard en Arnhem.

Gillis, sinds 2003 eigenaar van het vakantiepark, kan nog bezwaar en vervolgens hoger beroep instellen tegen het intrekken van de horecavergunning van De Berckt. De vakantieparken in Arnhem, Soerendonk en Valkenswaard, die eerder al hun horecavergunning verloren, zijn wel open voor vakantiegangers. Er zijn  snacks te koop in de campingwinkel. Bezoekers van deze parken klagen wel over de gesloten horeca.